L'UJI presenta a Lleó un llibre sobre Lepant en commemoració de l'aniversari de la batalla

22/09/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Congrés Internacional «Lepant, cinc segles després. Imatges, narratives i contextos», celebrat a Lleó els dies 16 i 17 de setembre de 2021 i organitzat per Iván Rega Castro (Universitat de Lleó) i Borja Franco Llopis (UNED), va comptar amb la ponència inaugural a càrrec del catedràtic de la Universitat Jaume I de Castelló, Víctor M. Mínguez, qui va presentar la seua publicació Infierno y gloria en el mar. Los Habsburgo y el imaginario artístico de Lepanto (1430-1700) editada per Publicacions de la Universitat Jaume I.

Enguany es commemora el 450 centenari de la Batalla de Lepant, una de les conteses bèl·liques modernes que va marcar més profundament les relacions i la propaganda dels regnes cristians europeus contra els pobles musulmans, en general, i contra l'Imperi otomà, més en particular. L'objectiu d'aquest congrés era analitzar, des d'un punt de vista interdisciplinari, les repercussions d'aquesta victòria en la cultura visual de l'edat moderna, no sols en la conca del Mediterrani sinó també en el món Iberoamericà en el seu conjunt, amb la finalitat de crear un marc metodològic on poder discutir assumptes d'actualitat, com alteritat, raça o identitat.

Per les especials circumstàncies sanitàries, l'esdeveniment s'ha desenvolupat en format semipresencial, i la seu física ha sigut la Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de Vegazana, Lleó.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions