Banco Santander atorga més de 200 ajudes i beques a la comunitat universitària de l'UJI L'entitat ha concedit 204 beques i premis al col·lectiu universitari de la Jaume I a través de Santander Universidades

03/06/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el director de convenis i mecenatge de Santander Universidades, José María García de los Ríos, han presidit la reunió anual de la comissió de seguiment del conveni entre Santander i la Universitat Jaume I de Castelló. En la reunió han estat presents també el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; el gerent de l’UJI, Andrés Marzal, i, per part de Banco Santander, el director d’Institucions de la Territorial València-Múrcia, José Miguel Lorente Ayala.

En la reunió s'ha presentat la memòria d'activitats del curs 2020-2021, en la qual destaca el lliurament de 204 beques i ajudes a diferents programes de l'UJI. D’aquestes, 113 han estat ajudes en l’àmbit de l’educació de les quals s’han pogut beneficiar alumnat preuniversitari, estudiantat de grau, de màster i doctorat.

En l’àmbit de l’emprenedoria, cal destacar la tercera edició de les ajudes UJI Emprèn On Social per a fomentar la connexió entre l’UJI i el seu entorn socioeconòmic a través de l’impuls a iniciatives emprenedores desenvolupades per membres de la comunitat universitària. En aquesta edició s’han premiat dos projectes, «Conecta-T» i «Compark».

D’altra banda, s’han concedit 26 ajudes a programes de mobilitat del personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. I, per últim, 63 ajudes vinculades a dues accions per a pal·liar els efectes de la COVID-19. D’una banda, la convocatòria d'ajudes per a reduir la bretxa digital, amb l'objectiu de facilitar l'accés de l'estudiantat a l'adquisició d'equips informàtics o material tecnològic que els permetera seguir la docència en línia i mantindre la igualtat d'oportunitats per a l'accés a l'estudi. I d'altra banda, la  convocatòria d'ajudes socials Santander COVID-19 per a atendre estudiantat en situacions sobrevingudes a conseqüència de la pandèmia.

Eva Alcón ha agraït al Banco Santander l'estreta col·laboració i la relació de confiança existent entre Santander Universidades i l'UJI, que ha permès «que en aquests moments més complicats, quan cal demostrar major fortalesa, hem sigut capaços de reorientar amb èxit els programes conjunts de beques i ajudes per a atendre les necessitats del col·lectiu universitari més afectat per la pandèmia».

Per part seua, José María García de los Ríos ha destacat l'estreta confiança entre ambdues Institucions «construïda al llarg de tots aquests anys de col·laboració que vam iniciar l'any 2000» i que els ha permés treballar de la mà «amb el propòsit d'ajudar als universitaris a progressar». I ha afegit que «amb el conveni que acabem de renovar, més de 150 alumnes es beneficiaran anualment dels diferents programes que recolzem des del Santander i que afavoreixen l'accés a l'educació en condicions d'igualtat, milloren l'ocupabilitat dels joves i impulsen l'emprenedoria universitària».

Banco Santander, líder en banca responsable, manté un ferm compromís amb el progrés i el creixement inclusiu i sostenible amb una aposta pionera i consolidada per l'educació superior que desenvolupa a través de Santander Universidades des de fa 25 anys i li distingeix de la resta d'entitats financeres del món. L'entitat ha destinat més de 2.000 milions d'euros en total i ha concedit més de 630.000 beques i ajudes des de la seua posada en marxa.
 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions