La Càtedra Endavant Villarreal CF de l'UJI consolida la formació i investigació en l'àmbit esportiu i de salut Va destinar 30.000 euros en 2020 per a becar a 47 esportistes universitaris de l'UJI

14/04/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Endavant Villarreal CF de l’Esport de la Universitat Jaume I s'ha reunit, dimecres 14 d'abril de 2021, a la ciutat esportiva del Villarreal CF per aprovar la memòria d'activitats de l'any 2020 i presentar la proposta d'activitats per a l'any 2021. La reunió ha comptat amb la presència de Federico Alcácer, director general d'Organització i Gestió del Villarreal CF; Tino Traver, director de Relacions Institucionals del club; Isabel Garcia, vicerectora d'Estudis i Docència de l'UJI; i el director de la Càtedra, Carlos Hernando.

La Cátedra s'ha consolidat com un projecte formatiu i de promoció de la pràctica esportiva a l'UJI, en el què destaca els 47 esportistes universitaris becats per ella, i ha avançat en el desenvolupament de diversos projectes d'investigació en l'àmbit de l'esport i la salut que han generat  articles d'investigació en publicacions científiques d'alt impacte. Les activitats de la Càtedra se desenvolupen en tres eixos: l'àmbit de la formació i ocupació, la investigació, i la comunicació i reputació corporativa.

Dins del primer eix, la formació i ocupació, per nové any consecutiu la Càtedra va destinar 30.000 euros per a 47 esportistes matriculats en l'UJI de 17 modalitats diferents i matriculats en 13 graus universitaris diferents. Entre ells, destaquen els medallistes universitaris i internacionals absoluts amb la selecció espanyola d'Atletisme, Claudia Conte, Carmen Ramos i Alexis Sastre.

Algunes activitats de formació previstes es van retardar per a l'any 2021 degut a la pandèmia de la COVID-19, però el Villarreal CF va continuar acollint a 10 alumnes en pràctiques curriculars de titulacions de l'UJI i des de la Càtedra s'ha tutoritzat als jugadors del Villarreal CF que estudien a la Universitat.

En l'àmbit de la investigació, la Càtedra va continuar col·laborant en el programa d'activitat física per a la salut des del punt de vista de la carrera a peu que contribueix a la millora de la condició física de la comunitat universitària i la ciutadania de Castelló, que va poder realitzar pràcticament la totalitat de les sessions establertes. Durant l'any 2020 s'ha realitzat una ampla divulgació dels resultats científics del projecte Penyagolosa Trail Saludable Women, amb la publicació de sis articles d'investigació en diverses revistes científiques internacionals d'alt impacte.

Finalment, en l'eix de comunicació i reputació corporativa, a principis de març de 2020 la Càtedra va organitzar l'acte de recepció als esportistes d'elit de l'UJI, la presentació de la convocatòria de les Beques Villarreal CF i l'acte de clausura del XX aniversari del Programa d'Esportistes d'Èlit de l'UJI, on van participar 119 esportistes universitaris durant aquests anys i que es van desplaçar des de diversos llocs d'Espanya. La tradicional Festa de l'Esport, on es lliuren les Beques Villarreal CF va haver de realitzar-se de forma virtual degut a la situació de pandèmia.

La Càtedra Endavant, creada mitjançant un conveni entre l'UJI i el Villarreal CF a l'any 2015, té com a objectius generals el foment de la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l'àmbit de l'esport d'una banda, i de l'altra, la promoció de la pràctica i la competició esportiva entre l'estudiantat universitari a través de beques formatives. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions