L'UJI habilita un local de l'Àgora com a nova seu de la Universitat per a Majors

24/02/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat per a Majors de l'UJI estrenarà seu a l'Àgora el pròxim curs, on es traslladarà des de la seua ubicació actual al Servei d’Esports. La rectora Eva Alcón, que ha visitat el nou espai després de la remodelació executada per l'Oficina Tècnica d'Obres i Projectes (OTOP), ha destacat que amb aquest trasllat «la Universitat per a Majors ocuparà un espai més simbòlic i central al campus com és l'Àgora, en una seu ajustada a les necessitats acadèmiques i de gestió i en un emplaçament més pròxim a la parada d'autobusos i TRAM, transports molt utilitzats per l'alumnat».

A més, Alcón ha explicat que aquest trasllat de la Universitat per a Majors s'emmarca dins d'una estratègia més àmplia de reordenació d'usos dels locals de l'Àgora «amb l'objectiu de centralitzar aquells serveis administratius de l'UJI amb major atenció a usuaris». El col·lectiu sènior presenta un perfil cada vegada més actiu i format, i les universitats, com a generadores i transmissores de coneixement, són una peça clau per a garantir l'aprenentatge al llarg de la vida de qualsevol persona.

En la visita a la futura seu de la Universitat per a Majors, la rectora ha estat acompanyada per la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García Izquierdo; el vicerector de Campus i Vida Saludable, Rafael Mayo; el comissionat de la rectora per a l'Adaptació a la Nova Normalitat, Vicent Cervera; la directora acadèmica de la Universitat per a Majors, Elsa González, i José Roger i Luis Vellón, director i tècnic de l'OTOP, respectivament.

La nova seu disposa d'una superfície total construïda de 270 metres quadrats distribuïts en dues plantes, enfront dels 155 actuals ubicats al Servei d’Esports. La planta baixa compta amb un vestíbul amb ascensor i dos despatxos destinats a tasques d'administració i gestió. En la segona planta s'ha habilitat una sala multiusos, despatx de direcció, sala de reunions, una aula i banys.

La Universitat per a Majors de l'UJI compta amb una oferta educativa especial per a adults majors que consisteix en el Grau Universitari Sènior, Postgrau Universitari Sènior i les Aules per a Majors en les Seus. Per a tots aquests cursos s'ha habilitat un Campus Virtual com a adaptació a la pandèmia, que ha possibilitat la continuació dels estudis per a més de 500 persones majors.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions