L’Ajuntament de Castelló guardona la professora Rosalía Torrent amb el Premi Olímpia 2021

26/02/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Consell Municipal d'Igualtat de Castelló ha triat Rosalía Torrent Esclapés com a premi Olímpia 2021. Així ho ha anunciat la regidora de Feminismes i LGTBI i presidenta del Consell, Verònica Ruiz. El guardó reconeix la trajectòria acadèmica i professional de la professora Torrent, qui rebrà el premi al Teatre del Raval el dia 5 de març

«Vull felicitar Rosalía Torrent Esclapés i, al mateix temps, agrair-li la seua tasca al servei de la igualtat i per la difusió de la cultura. És un privilegi tenir una experta amb la seua trajectòria a les comarques de Castelló, on és referent per a moltes dones del món de l'art i altres sectors», ha declarat la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz. Així mateix, Ruiz ha destacat que «afortunadament, i gràcies al compromís del Consell d'Igualtat amb el premi Olímpia, hem pogut mantenir aquest guardó, malgrat el context sociosanitari».

La premiada és llicenciada en Història de l'Art i doctora cum laude en Filosofia en l'àmbit de l'Estètica i la Teoria de les Arts per la Universitat de València. Actualment, Torrent exerceix com a catedràtica a la Universitat Jaume I de Castelló. Els seus estudis estan vinculats a l'art, el disseny, el patrimoni i el gènere.

Quant a la gestió artística i comissariat d'exposicions, és directora del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni de Vilafamés i de la Lloma de l'Oblit, Museu del Pintor Raúl Torrent a Conca. Rosalía Torrent va crear la Galeria Octubre de la Universitat Jaume I (UJI), de la qual també és directora. També ha estat comissària de 36 exposicions artístiques tant en la Universitat com en altres espais. Durant la seua trajectòria, ha estat membre de jurats i de diversos comitès assessor, com per exemple el Consell Assessor per a la Selecció de la Direcció del Museu de Belles arts de València (2019).

Torrent ha compaginat les classes en la universitat amb la participació en més de 70 congressos i seminaris sobre el disseny i el gènere. En l'àmbit de la recerca ha treballat sobre el disseny i l'art en l'època contemporània, amb més de 200 publicacions en llibres, articles o revistes científiques, entre altres.

Durant la seua llarga carrera, ha coordinat i dirigit màsters i estudis feministes, treballs finals de grau o tesis doctorals a més d'avaluar projectes del Ministeri d'Economia i Indústria. La seua labor també ha estat vinculada a la direcció de revistes feministes com Asparkia (UJI) i a la coordinació de col·leccions de llibres com la col·lecció «Sendes» (UJI) o «Dissenyadors Valencians» (Ajuntament de Castelló i UJI). A més, Rosalía Torrent és membre del consell de redacció de Dossiers Feministes (UJI), entre altres.

Informació redactada pel Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de Castelló de la Plana

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions