Germà Garcia Belmonte guanya el XXI Premi de Narrativa Breu «Josep Pascual Tirado»

03/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’escriptor castellonenc Germà Garcia Belmonte, catedràtic de Física de la Universitat Jaume I, ha guanyat el XXI Premi de Narrativa Breu «Josep Pascual Tirado» amb l’obra Contes de la ciutat adormida, un guardó promogut per la Federació de Colles de Castelló, la Llibreria Babel i Unaria Ediciones amb el patrocini de la Diputació de Castelló, i lliurat el passat 1 de desembre.

L’obra guardonada consta de catorze relats que transiten pels plecs de la ciutat de Castelló. Amb una visió perifèrica, els contes recorren les vores urbanes, espacials i emocionals alhora, i presenten personatges que habiten aquests marges urbans: l’esportista que decideix córrer entre els horts, la xiqueta captivada per les contorsions d’una marjalera o els amics inconscients que s’arrisquen a replegar una bossa al mig del camí. S’hi pot trobar una font fantàstica que guia la vida dels éssers que la poblen, o els desitjos d’una parella jove mentre juguen amb una màquina de boles que sembla viva. Personatges invisibles, potser, però no inexistents.

El premi té l’objecte de promoure la figura de l’escriptor Josep Pascual Tirado, a més de contribuir al desenvolupament i promoció de la literatura valenciana. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions