L’UJI acull la III Jornada de Diversitat i Inclusió Organitzada per Intersindical Valenciana, aquesta edició ha estat dedicada als reptes en salut mental

03/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Paranimf de la Universitat Jaume I ha acollit avui 2 de desembre de 2021 la «III Jornada de Diversitat i Inclusió: salut mental, reptes i propostes de futur al País Valencià» organitzada per Intersindical Valenciana en el marc de la Setmana Internacional de la Diversitat Funcional.

Durant la jornada s’ha abordat des de diferents camps una problemàtica comuna i d’actualitat com és la salut mental des d’una vessant inclusiva i s’ha debatut sobre els reptes de la salut mental i la salut mental infanto-juvenil.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha inaugurat la jornada juntament amb Beatriu Cardona d’Intersindical Valenciana. Alcón ha agraït l’organització d’aquest fòrum de reflexió amb una clara voluntat d’acció per a millorar la vida de les persones amb malalties mentals i de les seues famílies, «especialment en aquests moments en els que la pandèmia ha impactat en la nostra salut emocional posant de manifest la necessitat de reforçar l’atenció a la salut mental». «Però, a més, cal donar una resposta de caràcter inclusiu que ajude a eliminar els tabús socials sobre les malalties mentals i l’estigmatizació de les persones amb trastorns mentals» ha afegit.

Per finalitzar, la rectora ha recordat el compromís de l’UJI amb la diversitat des de la seua creació ara fa 30 anys, sent la primera universitat espanyola a reconèixer en els seus estatuts el suport al col·lectiu d’estudiantat amb discapacitat física, sensorial i psíquica.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions