La Xarxa de Parcs Científics Valencians lliura els guardons a empreses guanyadores en la III edició dels «Premis rePCV» La gala s’ha celebrat al Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i ha comptat amb l'assistència de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual

03/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), de la qual el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec) forma part, ha donat a conéixer el nom de les empreses guanyadores en la III edició dels «Premis rePCV». L'acte en el qual s'ha fet lliurament d'aquests reconeixements va tindre lloc dimecres, 1 de desembre, al campus d'Elx de la Universitat Miguel Hernández (UMH). En aquesta convocatòria, coordinada pel Parc Científic de la UMH (PCUMH), han presentat la seua candidatura 28 firmes per a un total de tres categories: Premi a la Spin-off, Premi a la Start-up i Premi a la Col·laboració Empresa-Universitat. El jurat d'aquesta edició ha estat format pels directors i directores dels cinc parcs científics membres de la xarxa.

En la categoria Spin-off, ha rebut el primer premi la firma del PCUMH Centre Crea, mentre que els accèssits han recaigut en Centre CARES, també del PCUMH, i Space Farmers, del Parc Científic d'Alacant. Quant a la categoria Start-up, ha obtingut el primer premi l'empresa Fivecomm, de la Ciutat Politècnica de la Innovació en la Universitat Politècnica de València (CPI-UPV); per part seua, els accèssits han sigut per a les companyies del PCUMH Bioferric Ink i Odyssey Robotics. A més, en la categoria Col·laboració Empresa-Universitat, ha rebut el primer premi la firma Space Farmers del Parc Científic d'Alacant, i s'han atorgat accèssits a les iniciatives Be Habite 3D i Fivecomm de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV.

La gala de lliurament de la III edició dels «Premis rePCV» ha comptat amb la intervenció del rector de la UMH, Juan José Ruiz; la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual; el subdirector general de Programes d'Innovació en l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), Roberto Arnau; i el president de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), David Cabedo. A més, durant la trobada, el consultor estratègic en innovació Xavier Marcet ha realitzat una ponència sobre oportunitats basades en el coneixement que sorgeixen en la relació entre la universitat i l'empresa. A la gala han assistit també representants dels cinc parcs científics valencians, així com institucionals i universitaris, entre altres.

Empreses premiades i accèssits

Les empreses del Parc Científic de la UMH que han rebut premi o accèssits són: Centre CREA, que ofereix tractament integral per a persones amb trastorns de la conducta alimentària i per als seus familiars; i Centre CARES, que focalitza els seus esforços en la prevenció i intervenció de l'assetjament escolar, oferint suport, assessorament i formació a les víctimes, a les seues famílies i a centres educatius. També, Bioferric Ink, que treballa en una tecnologia de partícules magnètiques que regenera l'aigua d'efluents industrials, i Odyssey Robotics, la start-up de base tecnològica especialitzada en tecnologies de visió i intel·ligència artificial i l'automatització industrial.

Per part seua, les empreses de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV que han obtingut premi o accèssits són: Fivecomm, que facilita l'adopció de tecnologies 5G per indústries verticals; i Be More 3D, focalitzada en la fabricació i disseny amb maquinària 3D per a la construcció. Així mateix, la signatura Space Farmers del Parc Científic d'Alacant està especialitzada en la producció industrial de microalgues mitjançant tecnologies sostenibles i innovadores per a diferents sectors.

Amb aquests premis, la rePCV cerca contribuir al desenvolupament i la consolidació d'empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians. També pretén, potenciar l'esperit emprenedor en l'àmbit dels cinc parcs científics i enfortir les relacions universitat-empresa.

La rePCV

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) és una entitat formada per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, pel Parc Científic de la Universitat de València, per la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València i pel Parc Científic d'Alacant-Universitat d'Alacant. L'objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També cerca promoure la diversificació i el creixement d'un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions