«Innovació col·laborativa» és el tema central del primer taller presencial del cicle «Recicla’t Espaitec» de la mà d'Alfons Cornella Espaitec ha tornat a organitzar sessions presencials en les seues instal·lacions, en aquesta ocasió amb un taller sobre innovació col·laborativa, fet que no ocorria des de març de 2020

25/11/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El cicle «Recicla’t Espaitec» ha celebrat el taller «Innovació col·laborativa» amb Alfons Cornella, expert consultor d'innovació empresarial i fundador d'Infonomia. Aquest esdeveniment ha sigut el primer acte presencial que es realitza a les instal·lacions d'Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, des de l'inici de la pandèmia de la COVID-19.

En la inauguració del taller, el gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i director d'Espaitec, Juan Antonio Bertolín, ha donat la benvinguda al ponent i ha destacat la gran oportunitat dels assistents per a conéixer les possibilitats que ofereix la col·laboració empresarial en l'àmbit de la innovació.

El ponent ha iniciat la seua exposició detallant que la innovació col·laborativa consisteix a innovar amb altres empreses o clients, i que perquè puga dur-se a terme és necessària la implicació de totes dues parts, ja que sense persones que vulguen col·laborar entre si, no és possible. Un altre dels aspectes ressaltats ha sigut la figura del broker, és a dir, el professional que aporta aquesta implicació i energia en el projecte perquè siga una col·laboració efectiva i beneficiosa per a les parts.

Cornella ha posat en relleu que «el futur complex al qual ens dirigim obligarà a la col·laboració», subratllant que «quan decideixes innovar col·laborativament és important no pensar des dels productes, sinó des dels actius de les mateixes marques». També ha ressaltat els quatre passos que componen el procés d'innovació col·laborativa: identificació dels actius analitzant el model de negoci; aconseguir inspirar els equips mitjançant exemples d'èxit; la interacció amb les empreses o entitats, i aconseguir que es produïsca una ignició en el teu negoci.

A manera de conclusió, el ponent ha destacat que les empreses saben competir però no col·laborar, la innovació col·laborativa precisa voluntat i eines per a la seua execució, i la col·laboració ha de tindre una base de confiança i generositat.

ALFONS CORNELLA

Alfons Cornella és fundador d'Infonomia i de l'Institute of Next, totes dues consultores de serveis d'innovació. Expert en innovació de grans multinacionals, ha dirigit més de 120 projectes d'innovació en tota mena d'organitzacions i entitats, especialment, en el sector privat. Ha publicat 38 llibres, així com centenars d'articles breus sobre innovació, negocis i tecnologia, des de la perspectiva de la transformació de les organitzacions. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, Master of Science en Information Resources Management per la Syracuse University a Nova York, i amb un postgrau en Alta Direcció d'Empreses per ESADE Business School.

El cicle «Recicla’t Espaitec» és una iniciativa d'Espaitec amb l'objectiu de facilitar l'ampliació i la millora d'habilitats empresarials de les companyies vinculades al Parc i grups d'investigació de la Universitat Jaume I interessats a generar futures spin-off, i del teixit empresarial de la província de Castelló. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions