Una plantació d’arbres, jocs interculturals i orientació cap a l’ocupació, entre les activitats finals de la Setmana de Benvinguda de l’UJI

21/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha finalitzat la Setmana de Benvinguda del curs 2021-2022 organitzada pel Consell de l’Estudiantat amb una plantació d’arbres, un taller sobre ocupació, jocs interculturals i degustació de dolços d’altres països, entre altres activitats culturals i lúdiques.

Les representants del Consell de l’Estudiantat, Elisa Bisbal i Maria Palomar, juntament amb la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, han plantat un grup d'alzines singulars al Bosc de la Sostenibilitat-UJI. L'activitat ha comptat també amb la presència de l'Associació Amics de Palanques, subministradors dels arbres, que han explicat les seues particularitats, i els tècnics del Consell de l'Estudiantat, Victor Garné, i de l'OCDS, oficina impulsora del Bosc de la Sostenibilitat, David Joan Marí.

La plantació té un triple objectiu: d'una banda, és la manera més natural de compensar l'emissió de CO2 que té tota activitat humana, com la Setmana de Benvinguda. D'altra, es protegeix la biodiversitat amb un grup d'alzines que tenen una particularitat genètica que les fa especialment interessants. A més a més, es trasllada a la comunitat universitària i a la societat en general que la plantació d'arbres és una necessitat per tal de frenar el canvi climàtic, i que cal augmentar les nostres aportacions a aquesta pràctica.

L'acció ha tingut una gran càrrega simbòlica, deixant palès el compromís del Consell de l'Estudiantat i l'UJI amb la protecció de la natura i en la lluita contra el canvi climàtic, i alhora ha eixamplat qualitativament i quantitativament el Bosc de la Sostenibilitat de l'UJI.

D'altra banda, l’Oficina de Relacions Internacionals ha organitzat en el seu estand de l’Àgora uns jocs interculturals guiats per estudiantat de Polònia, Hongria i Bèlgica; han impartit una classe de polonès, hongarès i francès; i han repartit alguns dolços típics d’aquests països. Per últim, l'Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques ha portat a terme la xarrada-taller «Puja al tren de l’ocupació».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions