bp i l'UJI renoven el conveni per a la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial

22/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el director de bp Castelló, Francisco Quintana, han signat la renovació per tres anys del conveni que permetrà la continuació de les activitats de la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial.

L'acte ha comptat també amb la presència, per part de l'UJI, del vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modest Fabra; la directora de la Càtedra, Ana Gozalbo; i els subdirectors de la Càtedra, María José Orts i Eliseo Monfort. Per part de bp han assistit el director de Seguretat, Salut i Medi Ambient, Javier García; la responsable de Qualitat i Medi Ambient, Alicia Rubio; el director financer, Vicente Mut; la responsable de Comunicació i Relacions Externes, Eva Andrés, i Fernando Sánchez, que substituirà a Javier García com a director de Seguretat, Salut i Medi Ambient.

Després dels tres primers anys des de la seua creació, a la fi de 2018, la Càtedra bp ha desenvolupat diferents activitats en l'àmbit del Medi Ambient Industrial, arribant a un públic cada vegada més ampli i adaptant-se a les circumstàncies de l'últim any ocasionades per la pandèmia de la COVID-19. Entre aquestes activitats cal destacar la jornada en línia «L'Hidrogen, la nova revolució ambiental»; amb un total de 413 inscrits i 291 assistents, el seminari «Tendències en les noves generacions de motors alternatius», celebrat tant en l'UJI com en bp, o la primera edició del «Premi al millor Treball Final de Grau / Treball Final de Màster».

Quant a les activitats per a aquest nou cicle, es continuarà amb el programa d'activitats formatives, de divulgació i d'investigació, amb propostes de noves jornades i seminaris, cursos en l'àmbit del medi ambient industrial o la possibilitat de promoure la participació en un doctorat industrial.
Ja en el programa del present curs, la Càtedra té previst un seminari sobre sistemes de refrigeració basats en «fred solar» el pròxim 5 de novembre, un curs sobre qualitat de l'aire, o l'ampliació dels Premis als treballs finals de grau i màster.

Després de la renovació es produirà la rotació en la direcció de la Càtedra, per la qual Eliseo Monfort prendrà el relleu d'Ana Gozalbo. Entraran també a formar part de la Comissió Mixta de la Càtedra Alicia Rubio, canvi que ja es va fer efectiu setmanes arrere en substitució de Celia Casagrande; i Fernando Sánchez, que entrarà en lloc de Javier García.

Sobre la Càtedra BP de Medi Ambient Industrial

La Càtedra sorgeix per l'interés de BP Oil España i la Universitat Jaume I a proporcionar mecanismes per a facilitar la investigació i la divulgació en l'àmbit del medi ambient industrial, així com també acostar el món de l'ensenyament a la realitat de la indústria.

En el seu compromís amb el medi ambient, vol contribuir al benestar amb accions destinades a disseminar el coneixement i a fomentar la consciència ambiental. A més, conviden a professors, investigadors i professionals de les empreses a col·laborar.

Més informació

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions