Publicacions de la Universitat Jaume I presenta a Santander un llibre sobre Andy Warhol

08/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Publicacions de la Universitat Jaume I ha presentat recentment a Santander el llibre Muerte, desastre y accidente. Andy Warhol y el final del sueño americano de Marta Castanedo. La presentació va tindre lloc a la Librería Gil de Santander conduïda per l’autora, acompanyada per Álvaro Fonseca.

L’obra se centra en la sèrie «Mort i desastre» de l'artista pop Andy Warhol, de la primera meitat de 1960, i tracta temes controversials i molt connectats amb la seua època com el suïcidi, la pena de mort, els accidents de trànsit, l'assassinat de Kennedy, les revoltes racials o la bomba atòmica. Temes que, d'alguna manera, arremetien contra el «somni americà» en visibilitzar el seu costat fosc. El llibre posa en relació aquestes obres amb el seu context artístic, històric i polític, establint una narració que situa al lector en el moment previ al que Warhol crea la sèrie per a, així, entendre millor quin és el seu valor i la seua diferència pel que fa a anteriors manifestacions artístiques que havien abordat temes similars. Es tracta, en definitiva, d'entendre què va significar «Mort i desastre» en el seu temps, però, també, d'evidenciar el rellevant que segueix sent reflexionar sobre aquesta sèrie en el present.

Domingo Hernández, catedràtic de la Universitat de Salamanca, autor del pròleg, en destaca l’amenitat de la redacció que qualifica d'«assaig novel·lat» o «novel·la assajada».

La conversació mantinguda a propòsit de l’obra es va retransmetre en directe, i es pot recuperar als enllaços presentació d’Àlvaro Fonseca i intervenció de l’autora, Marta Castanedo, càntabra de naixement i doctora en Filosofia per la Universitat de Salamanca, especialitzada en estètica i teoria de l’art.

La col·lecció ARS, dirigida pel professor de la Universitat Jaume I Joan Manel Marín, publica títols de filosofia i teoria de l’art i de l’estètica, i aquesta obra és el número sis de la sèrie.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions