La Càtedra d'Arquitectura Circular interpel·la l'alumnat de l'UJI sobre com seria una ciutat feliç

14/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra d'Arquitectura Circular de la Universitat Jaume I de Castelló i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la GVA han oferit a la comunitat universitària un taller en col·laboració amb el projecte d'art social «Ciutat Feliç» per a repensar conceptes comuns. L'alumnat que s'ha acostat fins a l'Àgora de la Universitat ha treballat amb les famoses «casetes» de Ciutat Feliç a partir de diferents materials. A més, han tingut l'oportunitat de contribuir amb les seues idees a la creació d'un mapa sobre les estratègies que cal seguir per a crear una ciutat més sostenible i amigable.

Aquesta és la primera vegada que «Ciutat Feliç», projecte creat en 2018 per l'artista Rafa Gallén, recala en la universitat pública de Castelló, i des del mateix cor del campus ha transmès tots els valors de sostenibilitat, pau i benestar que estan en la gènesi d'aquesta idea, valors que comparteix amb la Càtedra d'Arquitectura Circular i que ha unit totes dues iniciatives. Cal recordar que la Càtedra, nascuda aquest mateix any i dirigida per Ángel M. Pitarch i María José Ruá, té com a objectiu primordial transmetre els conceptes d'economia circular aplicats a l'arquitectura.

Amb aquesta aportació de la Càtedra d'Arquitectura Circular de l'UJI, el projecte «Ciutat Feliç» incrementa la seua exposició amb 136 noves casetes personalitzades per la comunitat universitària. Aquesta elevada participació de l'alumnat universitari ha inclòs diferents àmbits universitaris, tant des de perfils tècnics com humanístics, i ha permès donar una visió diversa i plural, en la qual s'ha imaginat, somiat i construït una idea de ciutat per a satisfer tots els seus conciutadans.

Aquesta exposició-taller dins de la iniciativa «Ciutat Feliç» ha encaixat perfectament en l'esperit de les activitats de la Càtedra d'Arquitectura Circular finançades per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, en la qual es pretén abordar la transició ecològica en el sector de l'arquitectura incorporant les persones com a centre d'atenció.

L'activitat també ha servit per a difondre el concepte d'arquitectura circular, entesa des de la seua perspectiva més social, per tal d'aconseguir ciutats més justes i inclusives, on les persones gaudisquen amb qualitat de vida.

Pàgina web: www.catedraarquitecturacircular.uji.es

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions