L'emprenedor de l'UJI Víctor Guillem participa en un projecte de fabricació de peces per a convertir màscares de busseig en EPI sanitaris El projecte és de codi obert perquè qualsevol persona o entitat del món puga descarregar-lo i fer-ne ús

29/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'emprenedor de la Universitat Jaume I Víctor Guillem Agustí, a través de la seua empresa Vidasoft, participa en un projecte que té com a objectiu desenvolupar un adaptador entre les màscares de busseig amb tub respirador i els filtres sanitaris HEPA-13. D'aquesta forma, la màscara pot servir com a equip de protecció individual (EPI) sanitari per tal que el personal estiga més protegit davant la COVID-19. Així mateix, s'ha creat una peça CPAP (pressió positiva continua en les vies respiratòries) perquè es puguen utilitzar aquest tipus de màscares com a part d'un respirador no invasiu.

El projecte, en el qual també treballen les empreses Protocas3D, de disseny i impressió de peces en 3D, i Señalplast, de fabricació industrial de peces, es troba en la fase de fabricació dels adaptadors i en la gestió de la recollida de màscares amb tub respirador.

Cal destacar que tot el projecte és de codi obert perquè qualsevol persona o entitat del món puga descarregar-lo i fer-ne ús. En la pàgina web del projecte es troben les instruccions per a l'adaptació de les màscares, així com un formulari perquè els centres sanitaris puguen sol·licitar màscares o adaptadors i se'ls envien de forma gratuïta. A més, també es pot col·laborar amb l'aportació de màscares o amb una ajuda econòmica per a la fabricació en 3D de les peces.

La pàgina web també conté un apartat de transparència on s'especifiquen tots els enviaments realitzats fins al moment als diferents centres sanitaris. Les màscares amb l'adaptador ja s'estan utilitzant tant en altres països europeus com ara Bèlgica i en el continent americà, a Mèxic o Argentina, entre altres.

Víctor Guillem Agustí va ser un dels guanyadors de l'edició de 2013 dels Premis d’Innovació i Creativitat de la Càtedra INCREA amb el projecte Forum4Trade, amb el qual va participar en la primera edició del programa d'emprenedoria Yuzz Castellón. En 2015, va crear l'empresa Vidasoft, que es dedica al desenvolupament de programari, tendes en línia, desenvolupament web, aplicacions mòbils i noves tecnologies.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions