La professora de l'UJI Macarena Poyatos, nova membre del comité assessor de la revista «Organometallics» de l'American Chemical Society

08/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La investigadora de l'Institut de Materials Avançats (INAM) de la Universitat Jaume I Macarena Poyatos ha sigut nomenada membre del comitè assessor (advisory board) de la prestigiosa revista Organometallics de l'American Chemical Society, referent de la química organometàl·lica que recull els avanços d'un dels camps més actius de la ciència, que connecta la química orgànica i inorgànica. Organometallics publica articles, comunicacions, ressenyes i tutorials que descriuen les investigacions sobre la síntesi, l'estructura, la unió, la reactivitat química i els mecanismes de reacció per a diverses aplicacions. El comité assessor d'aquesta publicació compta amb 36 membres d'universitats i centres d'investigació de tot el món entre els quals es troba Macarena Poyatos, qui ha mostrat la seua satisfacció pel seu nomenament. «Personalment, és tot un honor formar part del comitè assessor de la revista més important de l'àmbit de la química organometálica, àmbit en el qual es desenvolupa la meua activitat investigadora», assenyala Macarena Poyatos.

Macarena Poyatos és graduada en Ciències Químiques per la Universitat Jaume I, on va defensar la seua tesi doctoral en 2005, sota la supervisió del prof. Eduardo Peris. Es va traslladar llavors a la Université Louis Pasteur d'Estraburg com a investigadora postdoctoral, on va treballar en la síntesi i coordinació de lligands basats en oxazolines quirals i catàlisi asimètrica. En 2006, es va incorporar al grup del professor Robert H. Crabtree en la Universitat de Yale, on va romandre durant dos anys treballant en l'ús de líquids orgànics per a l'emmagatzematge d'hidrogen i en el disseny de nous lligands carbè N-heterocíclic (NHC). 

En 2008, es va reincorporar al sistema universitari espanyol amb un contracte dins del programa Juan de la Cierva i posteriorment amb un contracte dins del programa Ramón y Cajal (2010-2015). Des de 2019, és professora titular a la Universitat Jaume I. Durant aquest temps, ha treballat en el disseny de nous lligands NHC amb diferents topologies per a la preparació de catalitzadors homogenis i materials luminescents. Fins avui, Macarena Poyatos ha publicat 59 treballs que han rebut més de 3.900 cites; en mitjana, els seus treballs han rebut 70 cites per treball. Treballa en el grup d'investigació Química Organometàl·lica i Catàlisi Homogènia, que forma part de l'Institut de Materials Avançats (INAM) de la Universitat Jaume I.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions