La rectora de l'UJI dona suport a l'ajornament i adaptació de les proves d'accés a la universitat per a mantenir els principis d'equitat i justícia

26/03/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els ministeris d'Educació i d'Universitats, juntament amb les comunitats autònomes, han acordat ajornar les proves d'accés a la universitat. La primera convocatòria se celebrarà entre el 22 de juny i el 10 de juliol –fins ara acabava el 19 de juny- i abans del 10 de setembre l'extraordinària. La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, dona suport a la decisió i afirma que «mantenir les proves i ajustar el calendari de realització al context educatiu provocat pel coronavirus garanteix que l'accés a la universitat es faça en termes d'equitat i justícia».

No és l'única mesura excepcional per a adaptar aquestes convocatòries a l'estat d'alarma provocat pel coronavirus. Ministeris i conselleries també han aprovat modificar el model i el contingut de les proves. Amb aquestes dues decisions pretenen que l'alumnat no es veja perjudicat per no haver treballat en classe contingut d'alguna de les matèries. Alcón també considera positiva aquesta adaptació a la situació extraordinària que s'està vivint pel coronavirus.

La rectora de la Universitat Jaume I subratlla que «fixar la data de realització i adaptar el model i contingut de les proves permetrà acabar amb la incertesa que s'havia generat i facilitarà que l'estudiantat de batxillerat i FP puga planificar la seua preparació». L'any passat, a l'UJI van realitzar les proves d'accés a la universitat 2.320 estudiants entre batxillerat i FP.

L'acord assolit entre els ministeris d'Educació i Formació i el d'Universitats amb les comunitats autònomes compta també amb el suport de la Conferència de Rectores i Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions