L’UJI presenta a València el títol de la col·lecció Fundació Càtedra Soler i Godes «La represa del Moviment Freinet (1964-1974)»

19/02/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha presentat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de la ciutat de València l’últim títol de la col·lecció «Fundació Càtedra Soler i Godes» La represa del Moviment Freinet (1964-1974) a càrrec dels seus coordinadors, Alfred Ramos i Ferran Zurriaga. La portada de l’obra ha sigut realitzada pel catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts Wences Rambla.

En el llibre diferents professionals de la docència de nivells educatius variats posen en relleu el trenat d’un prodigiós fil de plata que intenta recuperar i reescriure la història del moviment Freinet i la seua lluita per una escola alternativa. Les descripcions detallades del moment històric, de l’entorn local i de les condicions polítiques i culturals contextualitzen el valor pedagògic de les experiències que s'hi relaten. Constitueixen una admirable crònica de la resistència d’un moviment per portar a la pràctica les seues idees de renovació pedagògica i de canvi social, defensa de la dignitat de la infància i coherència radical en el seu ofici docent.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions