La Càtedra Ciutat de Castelló promourà diversos informes i estudis sobre la ciutat

17/02/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Ciutat de Castelló, creada per la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Castelló a l'any 2017, s'ha reunit i ha aprovat la memòria d'activitats realitzades durant l'any 2019 i el programa d'activitats previst per a l'any 2020. En la reunió han participat, per part de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Amparo Marco, i Enrique Esteban, director-assessor jurídic de Plans i Projectes. I en representació de l'UJI, han intervingut el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; i el director de la Càtedra i professor de l'UJI, Juan Ángel Lafuente.

De les activitats aprovades de la memòria de l'any 2019 cal destacar la realització del col·loqui amb el Premi Nobel de Física, Sheldon Glashow, que es va realitzar al mes de juny i en el que van participar un centenar d'alumnes i professors de secundària de la ciutat de Castelló. També, la realització del segon Cicle de Conferències «Ciutat de Castelló» que va comptar amb ponents de reconegut prestigi acadèmic, científic i professional, entre d'ells tres Premis Rei Jaume I. I la realització d'alguns informes, com l'estudi d'anàlisi de la situació actual de la sostenibilitat energètica a l'Àrea Mediterrània.

Entre les accions que es realitzaran per a l'any 2020 destaca una nova edició del Cicle de Conferències, on s'ampliaran els ponents a professionals destacats de l'esport i la cultura; la convocatòria d'unes ajudes de mobilitat internacional per a alumnat de l'UJI perquè puga realitzar estades en universitats internacionals ubicades en ciutats agermanades amb Castelló; la col·laboració de la Càtedra en l'organització de varies jornades i congressos sobre desenvolupament sostenible i govern corporatiu; i la realització de diversos informes i estudis com un estudi sobre l'efectivitat de mesures de política social o un informe sobre la qualitat de l'aire a la ciutat de Castelló.  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions