L’UJI celebra el Dia del Llibre Valencià

20/11/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha celebrat la quarta edició del Dia del Llibre Valencià, organitzat per la Biblioteca juntament amb el Col·lectiu Universitari Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Tirant lo Blanc i amb la col·laboració del Servei de Llengües i Terminologia i el Voluntariat Lingüístic de l’UJI.

En el marc del Dia del Llibre Valencià s’ha realitzat la campanya «Tria llibres valencians i en valencià» el propòsit de la qual és el foment de la lectura de llibres en valencià i la promoció de la indústria editorial valenciana. Amb aquesta finalitat, s’han adquirit obres per al temps d’oci proposades pels usuaris i usuàries.

Concretament, s’han adquirit un total de 144 obres, de les quals 122 són novel·les, literatura infantil i juvenil, poesia, i còmics en paper i 22 són novel·les en format digital. Enguany, s'han adquirit obres escrites en valencià o bé publicades en qualsevol llengua per editorials valencianes com ara Edicions Bromera, Edicions 3 i 4, Macondo llibres, Sembra Llibres, Tàndem Edicions, Lletra Impresa Edicions, Llibres de la Drassana o Ediciones Canibaal, i editorials de Castelló com ara Acen, Unaria, Onada edicions, La Pajarita Roja i 1968 ediciones. Concretament, 130 obres són en valencià i 14 en castellà.               

La presentació de les noves adquisicions ha sigut a càrrec del director de la Biblioteca, Vicent Falomir, i la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont,i s’ha realitzat de forma virtual a través de les xarxes socials de la Biblioteca de l’UJI: FacebookInstagram i Twitter. A més, Lluís Meseguer, catedràtic de Filologia Catalana de l’UJI i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha oferit una videoconferència al voltant de la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas, escriptora de l’any 2020 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Per a finalitzar, s’ha emès el documental Carmelina, mar i cel.

Així mateix, dins de les activitats programades s’ha activat una nova novel·la, L'assasí que estimava els llibres de Martí Domínguez, al Club de Lectura Virtual de la Universitat Jaume I.

El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions