Adela Cortina clausura el congrés de joves matemàtics i matemàtiques a l'UJI

29/01/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló està celebrant del 27 al 31 de gener el V Congrés de Joves Investigadors de la Reial Societat de Matemàtica Espanyola, amb el propòsit de reunir joves matemàtics i matemàtiques de diferents nacionalitats per a compartir i debatre els avanços més recents en totes les àrees d'aquesta disciplina.

En el congrés han participat conferenciants destacats com els matemàtics Begoña Barrios Barrera, de la Universidad de La Laguna, Montserrat Casals Ruiz, de l'Euskal Herriko Unibertsitatea, i Martín López García, de la University of Leeds, així com la jove investigadora Luz Roncal, Premi Jove Talent Científic Femení en 2019.

L'extens programa científic, amb una desena de conferències plenàries i 15 sessions paral·leles, s'ha complementat amb un ampli programa social que inclou l'exposició Women of Mathematics en l'edifici del Menador espai cultural (oberta fins al 2 de febrer), una trobada Universitat-Empresa que va tindre lloc en la seu de la FUE-UJI, una taula redona amb el títol «Dones i matemàtiques: present, passat i futur» i una conferència en l'edifici del Menador a càrrec de la catedràtica Sylvie Paycha de la Universitat de Potsdam, el 30 de gener.

El divendres 31 de gener, la conferència de clausura serà a càrrec de la catedràtica emèrita d'Ètica Adela Cortina (Universitat de València), filòsofa i assagista espanyola, guanyadora del Premi Internacional d'Assaig Jovellanos 2007, acadèmica de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques i directora de la Fundació Étnor, Ètica dels Negocis i les Organitzacions. Adela Cortina és a més doctora honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló.

En el transcurs d'aquestes tres primeres jornades, més de 265 congressistes de països com Alemanya, França, Irlanda, Dinamarca, Regne Unit, Suïssa, Estònia, el Brasil, Itàlia, República Txeca i Holanda s'han donat cita al campus de l'UJI.

També s'ha entregat el premi al millor pòster del congrés que ha recaigut en «Una correspondencia de tipo- Calabi» d'Antonio Luis Martínez Triviño, jove investigador de la Universitat de Granada.

https://jovenesrsme2020.com/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions