L’Institut Interuniversitari López Piñero es presenta a València

20/01/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  presentacio-IILP IILP-web

    Imatge: UV

El saló d’actes del Palau de Cerveró a València ha acollit la presentació de l’Institut Interuniversitari López Piñero d’Estudis Històrics i Socials, sobre Ciència, Tecnologia, Medicina i Medi Ambient (IILP) on participen la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, ha presidit l’acte, acompanyada pel vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo; el director de la seu del IILP de la Universitat Jaume I, Vicent Montalt; el director de la seu del IILP de la Universitat de València, José Ramón Bertomeu; el director de la seu del IILP de la Universitat d’Alacant, Antonio García, i el director de la seu del IILP de la Universitat Miguel Hernández, Enrique Perdiguer.   

La rectora de la UV ha recordat la figura del professor José María López Piñero i el seu paper com a docent i divulgador de la ciència i les humanitats. «Vull reconèixer públicament la tasca i l’esforç de tots els companys i companyes que han treballat prèviament per arribar a l’objectiu de convertir-se en un institut interuniversitari», ha remarcat Mestre.

El director de la seu de la Universitat Jaume I, Vicent Montalt, ha puntualitzat alguns dels reptes de futur als quals s’enfronta l’institut, com són «mantenir una unitat d’acció i coherència en les tasques d’investigació perquè no es fragmente i reforçar el diàleg entre les humanitats i les ciències».

Per la seua part, el director de la seu de la UV, José Ramón Bertomeu, ha destacat que «aquest acte és la cristal·lització de les quatre línies de treball del IILP: la recerca en una àrea interdisciplinària com són els estudis històrics i socials sobre ciència, tecnologia, medicina i medi ambient, la docència de postgrau amb un màster i doctorat, les activitats de divulgació i el patrimoni que tenim amb el museu i la biblioteca històrica».

«La creació d’aquest institut interuniversitari ha donat forma a un fet que ha ocorregut durant molts anys i és el treball conjunt i les nombroses interaccions entre les quatre universitats valencianes», ha manifestat el director de la unitat associada de la Universitat d’Alacant, Antonio García, remarcant la singularitat de l’IILP tant en l'àmbit nacional com en l'internacional.

El director de la seu de la Universitat Miguel Hernández, Enrique Perdiguero, qui ha compartit la seua il·lusió, ha manifestat que «estem en l’inici d’una nova i apassionant etapa que, al seu torn, és la meta a què hem arribat després de molts anys d’unir sinergies i línies de treball».

L’Institut Interuniversitari López Piñero desenvolupa i fomenta l'activitat investigadora en el camp dels estudis històrics i socials sobre la medicina i la ciència. A més, imparteix docència de postgrau amb el màster i doctorat «Història de la ciència i la comunicació científica» i realitza activitats de divulgació i difusió de la cultura científica. Finalment, l'Institut conserva, estudia i difon el patrimoni de la història de la ciència i de la medicina que allotja, per mitjà de la digitalització de textos impresos, la catalogació i l'estudi de la col·lecció d'instruments mèdics i científics, i la difusió del fons bibliogràfic i documental.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions