La col·laboració entre l’UJI i la Universitat de les Arts de Belgrad propicia l’assistència d’una alumna de Comunicació a la Summer Art School Ambdues entitats han signat un protocol de col·laboració internacional en el context del nou model cultural universitari (UJI-encultura)

05/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’alumna del Grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I de Castelló, Marina Martínez Ferrandis, ha sigut seleccionada per assistir a la Summer Art School i participar en el «Taller d’Art Dramàtic-Rituals de la Nova Era» impartit per Snežana Trišić, professora de la Facultat d’Art Dramàtic, on es revisarà el fenomen dels rituals i el concepte de teatre ritual en el teatre contemporani. L’estudiant ha sigut seleccionada per la Summer School entre l’estudiantat preseleccionat per l’UJI.

L’estada i participació en el taller s’emmarca dins del protocol general de col·laboració internacional entre la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de les Arts de Belgrad en el context del nou model cultural universitari (UJI-encultura). En concret, en la convocatòria d’ajudes de viatge perquè l’alumnat de la universitat pública de Castelló poguera participar en l’Escola d’Art d’Estiu de la Universitat de les Arts de Belgrad que tindrà lloc entre els dies 7 i 14 de juliol de 2019 a la localitat sèrbia de Kotor.

L'Escola d'Art d'Estiu de la Universitat de les Arts de Belgrad és una proposta dissenyada per a alumnat de diverses disciplines artístiques (arts visuals, disseny, fotografia, teatre, música de jazz, arquitectura, patrimoni cultural...) amb vocació d'internacionalització que desitgen explorar i ampliar pràctiques creatives i aprofundir en la comprensió de la diversitat artística i cultural.

PROTOCOL DE COL·LABORACIÓ

El passat mes de març, de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l'UJI, Carmen Lázaro Guillamón, acompanyada pel coordinador del Servei d’Activitats Socioculturals, Albert López Monfort, i l'artista multimèdia d'origen serbi i fundadora de Creative Connector, Maya-Marja Janković, van realitzar una visita de treball a la Universitat de les Arts de Belgrad on es va presentar el programa UJI-encultura.

Al llarg de la visita mantingueren reunions de treball amb el rector de la Universitat de les Arts de Belgrad, Mileta Prodanović, i part del seu equip, entre altres, la responsable de la coordinació de la Càtedra Unesco Ana Fotev; la responsable de Relacions Internacionals, Jasmina Milovanović; i el redactor cap del Centre Cultural de Belgrad, Vesna Danilović.

Aquesta proposta de col·laboració té vocació de continuïtat i per al curs 2019-2020 està prevista la publicació d’una nova convocatòria d’ajudes per a facilitar l’assistència de l’estudiantat a la Summer Art School 2020.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions