El 96,70% dels examinats de les PAU a la Universitat Jaume I supera les proves La nota d’accés a la universitat més alta és d’un alumne del col·legi Miralvent de Betxí amb un 9,853

17/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El 96,70% dels estudiants presentats als exàmens de la fase obligatòria de les proves d’accés a la universitat (PAU) en la Universitat Jaume I de Castelló ha obtingut el resultat d'apte en les proves de juny de 2019. Aquest resultat es manté entre el 95 i el 98%, com ve essent habitual, tot i que ha baixat respecte a l’any passat, quan van aprovar un 98,53%, xifra que va ser de rècord. La nota mitjana és de 6,36, també dins la franja habitual, entre 6 i 6,5, encara que és menor que la de l’any passat (6,65), que també va ser de rècord.

Tant la nota de PAU més alta (9,632) com la nota de la NAU més alta (9,853) corresponen al mateix estudiant, un alumne del Colegio Miralvent de Betxí. Cal recordar que la prova d’accés inclou dues fases: la fase obligatòria, on l’estudiantat s’examina de les quatre assignatures troncals generals de segon curs de batxillerat cursades i una de les quatre assignatures troncals generals amb vinculació a la modalitat de batxillerat;  i la fase voluntària, on l'estudiantat es pot examinar de fins a quatre assignatures més. La nota d’accés a la universitat (NAU) es calcula ponderant la nota de la fase obligatòria de les PAU (40%) i la nota mitjana del batxillerat (60%). La NAU serà la que permet accedir a la universitat als estudiants de batxillerat i té una validesa indefinida.

D’altra banda cal destacar que la Universitat Jaume I ha enviat per SMS un total de 612 notes de selectivitat (590 de fase general i 22 de fase especifica) de 2.322 alumnes matriculats, el que suposa un 26,36%.

Preinscripció i convocatòria extraordinària

Cal recordar que el procés de preinscripció universitària per al curs 2019/2020 comença el proper 17 de juny i finalitzarà el 5 de juliol, a les 14 hores, a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

La sol·licitud de la preinscripció s’ha de formalitzar per Internet a l’adreça http://www.preinscripcion.gva.es o a la pàgina web de la Universitat Jaume I, a l’adreça http://www.uji.es. La publicació dels resultats de preinscripció es farà el 12 de juliol en la web.

D’altra banda, la convocatòria extraordinària de les proves d’accés a la universitat es realitzarà del 2 al 4 de juliol.

L’estudiantat disposa de tota la informació  dels tràmits necessaris per a dur a terme els processos d'accés, preinscripció i matrícula al portal web  nouestudiantat.uji.es / nuevoestudiantado.uji.es.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions