L'UJI aposta per potenciar Espaitec com a connector d'innovació que genera ja 13 milions d'euros  La rectora i el Consell Social visiten el Parc Científic, que acull 20 empreses

21/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  visita-espaitec Visita_Rectora_Espaitec_19DLL53_in

    FOTO: Damián LLorens

La Universitat Jaume I vol potenciar encara més el seu Parc Científic i Tecnològic, Espaitec, com a centre connector de la innovació a Castelló, segons ha destacat la rectora, Eva Alcón, que ha visitat les instal·lacions acompanyada pel president del Consell Social, Sebastián Pla, i altres membres d'aquest òrgan de govern. Durant la visita, el gerent de la Fundació General i director d'Espaitec, Juan Antonio Bertolín, ha explicat les principals línies d'actuació del parc, que agrupa ja 20 empreses situades físicament en les seues instal·lacions que generen un volum de negoci pròxim als 13 milions d'euros. Així mateix, aquestes empreses han creat un total de 167 llocs de treball, de les quals quasi un 25% està relacionat amb activitats d'innovació i desenvolupament. A aquestes xifres cal afegir les d'altres 27 empreses més que participen d'Espaitec en la modalitat d'allotjament virtual, les xifres de negoci de les quals no es poden atribuir completament al parc, ja que duen a terme la seua activitat també en altres instal·lacions.

Durant la seua exposició, Bertolín ha destacat que la principal funció d'Espaitec és actuar com a element facilitador entre emprenedors, empreses de base tecnològica, el sistema universitari i la innovació. En aquest sentit, ha assenyalat que una de les premisses fonamentals perquè els projectes empresarials es puguen desenvolupar a Espaitec és la seua connexió amb els grups d'investigació i el teixit intel·lectual de la mateixa universitat. En aquest sentit, les 20 empreses instal·lades físicament a Espaitec van col·laborar durant l'any passat en 71 projectes d'investigació d'abast nacional i internacional, i van aconseguir dues patents a escala nacional i una a escala internacional. Quant a la transferència, les 20 empreses instal·lades han col·laborat amb nou grups d'investigació de la Universitat Jaume I.

Els membres del Consell Social han visitat les instal·lacions d’Espaitec I i Espaitec II, els dos edificis del parc que sumen més de 10.000 metres quadrats destinats a despatxos i laboratoris d'empreses innovadores i d'activitats de la mateixa Universitat. Així mateix, han conegut de primera mà les activitats desenvolupades per les empreses del parc Innova Maquinaria, que es troba vinculada de manera virtual, i iCARE, S.L., que s'hi troba instal·lada de manera física, i els responsables del primer projecte d'innovació social promogut per Espaitec dins del seu programa UJI Emprèn OnSocial, Food Ration4all.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions