El col·legi La Magdalena de Castelló obté el segell de registre de petjada de carboni assessorat per la Fundació f2e i l'UJI És el primer col·legi de la Comunitat Valenciana a aconseguir-lo

06/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El col·legi La Magdalena de Castelló ha obtingut el segell de registre de petjada de carboni i compensació del Ministeri per a la Transició Ecològica, i s'ha convertit en el primer col·legi de la Comunitat Valenciana a aconseguir-lo. El segell reflecteix el grau d'esforç escomès per les organitzacions en la seua lluita contra el canvi climàtic. Per a obtenir-lo, l'organització ha de calcular les emissions de CO2 produïdes per les seues activitats i plantejar compromisos de reducció i compensació.

El col·legi la Magdalena ha plantejat en l'inici de curs un projecte entre l'estudiantat de quart de l'ESO, dirigit per la professora Vanessa Escrig, l'objectiu del qual ha sigut estimar les emissions de CO2 derivades dels consums energètics del col·legi i, al mateix temps, conscienciar l'alumnat de la importància de combatre el canvi climàtic. Com a resultat del projecte s'han obtingut les emissions totals i les emissions per estudiant, s'han plantejat compromisos de reducció i s'han dut a terme mesures de compensació com la plantació d'arbres.

L'assessorament al centre educatiu per al càlcul de la petjada de carboni s'ha realitzat des de la Fundació per a l'Eficiència Energètica i Medi Ambient de la Comunitat Valenciana (f2e), en col·laboració amb professors del Grau en Enginyeria Elèctrica de la Universitat Jaume I de Castelló i la Càtedra de Transformació del Model Econòmic.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions