L'UJI i la Fundació Banc Sabadell renoven l'Aula de Promoció del Talent

07/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i la Fundació Banc Sabadell han renovat el conveni de col·laboració de l'Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent que es va crear l'any 2018. Entre els objectius d'aquesta aula estan la promoció i reconeixement del talent dels joves universitaris de l'UJI i de la província de Castelló; fomentar que estudiants universitaris talentosos puguen col·laborar amb grups d'investigació de l'UJI i es formen en R+D+i; i impulsar la realització de projectes per promoure la innovació entre l'alumnat de la comunitat universitària. 

En l'acte de firma han estat presents, per part de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins, president de la Fundació, i Cristóbal Peña, director regional de Castelló i  València Nord del Banc Sabadell. Per part de l'UJI, han assistit la rectora, Eva Alcón, i la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez.

La rectora de l'UJI ha manifestat el seu agraïment i la seua satisfacció per la renovació d’aquesta col·laboració amb el Banc Sabadell, ja que «ens ajuda en dos aspectes molt importants: la relació amb l’estudiant de secundària, que per a nosaltres és una prioritat i intentem cuidar des del principi; i la captació del talent, que és el que farà de l’UJI una universitat millor, i per això és fonamental atraure'l talent des del començament».

Per la seua banda, el president de la Fundació Banc Sabadell ha comentat que «el conveni s'adequa perfectament al que són els objectius de la Fundació quant a talent i foment de la investigació, i estem molt satisfets de continuar col·laborant en la Universitat, sobretot en la promoció de la investigació entre els joves universitaris des del començament dels seus estudis». 

L'Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent desenvoluparà en l'any 2019 quatre programes per premiar el talent dels joves universitaris. D'una banda, l'Aula donarà suport al Programa «Soc Olímpic» de l'UJI, on els millors estudiants de secundària participen en 20 modalitats d'olimpíades universitàries. També es convocarà el Premi Fundació Banc Sabadell a les millors qualificacions en les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que premiarà a l'estudiant matriculat en primer curs de grau de l'UJI i que hagen accedit amb les millors qualificacions en les PAU. D'altra banda, l'Aula convocarà també els Premis Fundació Banc Sabadell a les millors pràctiques d'estudiants en el Programa «Estudia i investiga», un programa que permet que estudiants brillants puguen obtenir una formació investigadora incorporant-se, des del primer curs de grau, a un grup d'investigació de l'UJI. I finalment, també es realitzarà el Premi Fundació Banc Sabadell «Estudiants&Investigadors», que anirà dirigit als grups d'investigació de l'UJI que col·laboren en el Programa «Estudia i investiga» perquè l'estudiantat més talentós puga ampliar la seua competència investigadora presentant comunicacions a congressos nacionals o internacionals, participant en publicacions científiques o adquirint recursos per a desenvolupar els seus projectes d'investigació.

 La Fundació Banc Sabadell col·labora amb la Universitat Jaume I en la promoció del talent des de l'any 2015, i en l'any 2018 es va crear l'Aula de Promoció del Talent. En aquests quatre anys de col·laboració s'ha premiat 240 estudiants amb talent; han participat més de 2.500 estudiants en els diferents programes realitzats; més d'un centenar de professors i professores de distints grups d'investigació han col·laborat en els premis; i una mitjana de 35 centres de secundària de l'entorn d'influència de l'UJI han participat anualment en alguns dels programes. 

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions