L’empresa Sacmi Ibérica s’uneix a la Càtedra Indústria 4.0 de la Universitat Jaume I de Castelló

23/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i el gerent de l’empresa Sacmi Ibérica, S.A., David Gálvez, han firmat un conveni d’adhesió d’aquesta empresa a la Càtedra Indústria 4.0 de la universitat pública de Castelló. L’acte ha comptat també amb la participació del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i el director de la Càtedra Indústria 4.0, José Antonio Heredia.

Sacmi Ibérica, S.A. és una empresa tecnològica amb seu a Castelló del Grupo Sacmi, que produeix i instal·la màquines i plantes completes per a la indústria ceràmica. Amb la seua adhesió, l’empresa col·laborarà en les accions docents, investigadores i divulgatives de la càtedra durant els pròxims tres anys.

Després de la firma, David Gálvez ha indicat que «Sacmi Ibérica està molt il·lusionada per participar en aquest projecte perquè entenen que és molt important, en aquests moments, contribuir dins del sector ceràmic a afrontar el repte de la digitalització». En la seua opinió, «la digitalització és un element que permetrà afermar la posició de la indústria castellonenca en el món, buscant un avantatge que li permeta liderar-la en el futur».

Per la seua banda, Eva Alcón ha indicat que, tal com es va dir el dia que es va crear la càtedra, «la fortalesa de la càtedra resideix en la suma de totes les empreses que s’hi han adherit fins ara i les que vindran després». La rectora ha destacat que la digitalització és un dels eixos transversals de la universitat pública de Castelló per als pròxims anys i la creació de la càtedra i la participació de les empreses és fonamental.

Es tracta de la quarta empresa a sumar-se a la Càtedra Indústria 4.0, que actualment ja compta amb la col·laboració d'Exclusivas Energéticas, S.L. com a patrocinador principal, empresa de base tecnològica aplicada a la gestió energètica, Estrategia y Dirección, S.L., dedicada a la consultoria estratègica i de reducció de costos, i ITBacking, S.L., empresa que ofereix solucions i serveis per a la implantació de programari empresarial i infraestructures.

La Càtedra Indústria 4.0 té com a objectiu el foment de la formació, la recerca, la difusió del coneixement i la innovació en l'àmbit de la indústria 4.0, així com la promoció de noves formes d'organitzar els mitjans de producció en el sector industrial.

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions