L'UJI i la Fundació Diagrama col·laboraran per a prevenir les agressions sexuals per part de menors 

30/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  conveni-diagrama Conveni_Fundacio_Diagrama_19DLL44_in

    FOTO: Damián LLorens

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i Pablo Mezquita, director territorial de Centres i Programes de la Fundació Diagrama a la Comunitat Valenciana, han signat avui un conveni de col·laboració per a avançar en la investigació sobre el tractament de menors que han comès agressions sexuals. En la signatura han estat presents el vicerector d'Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut i investigador responsable del conveni, Rafael Ballester.

En el marc d'aquest conveni, la Unitat d'Investigació en Sexualitat i Sida (Salusex-Unisexsida) de l'UJI i la Fundació Diagrama realitzaran una validació de caràcter científic del programa per al tractament de menors agressors sexuals que està desenvolupant actualment la fundació. Així, les dues entitats treballaran per a desenvolupar de forma conjunta una sèrie d'eines d'avaluació, tractament i prevenció en l'àrea de la sexualitat, inicialment en el context de menors amb mesures judicials per delictes d'agressió sexual, així com la formació de professionals i el desenvolupament d'investigacions i publicacions que es deriven d'aquests projectes.

Pablo Mezquita ha destacat que la col·laboració s'estendrà tant a la formació de professionals com en el desenvolupament d'investigacions que permeten «fer la millor intervenció en aquests menors». En aquest sentit, ha posat l'accent en la importància d'aquest tipus d'iniciatives per a prevenir que es cometen aquest tipus d'agressions.

Per part seua, la rectora també ha destacat la importància del caràcter preventiu davant aquest problema i ha indicat que «aquest tipus de projectes són un exemple de transferència del coneixement, ja que les investigacions que es duguen a terme es podran aplicar per a millorar la nostra societat».

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions