Cipriano de Mesa es jubila després de 25 anys com a gerent de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa Gloria Serra Isierte assumeix la gerència de la Fundació

16/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Cipriano de Mesa es jubila després de 25 anys com a gerent de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa. De Mesa ha sigut l'impulsor de les fites més destacables de la FUE-UJI i ha sabut conduir amb encert l'entitat en les diferents etapes de la seua història. Després d'una llarga i destacada carrera professional al capdavant de la FUE-UJI, De Mesa ha volgut acomiadar-se dels membres del Patronat, treballadors de la Fundació i representants de l'UJI dedicant unes paraules «a l'excel·lent entorn que m'ha envoltat en aquest àmbit acadèmic, empresarial i institucional. Han sigut anys d'enriquiment intel·lectual. Confie que alguna cosa m'haurà quedat de tantes reunions en tantes àrees de coneixement. He tingut la sort de conéixer i tractar moltes valuoses persones: patrons que han sigut i són professors, PAS, alumnes, equips de govern, membres del Consell Social, empresaris, polítics i, en definitiva, molta gent interessant de la qual he intentat aprendre».

En els seus inicis, Cipriano de Mesa va assumir el repte d'establir les bases de la relació entre l'aleshores jove universitat i l'entorn socioeconòmic provincial; i gràcies a les seues gestions la FUE-UJI va incorporar moltes de les més destacades empreses i entitats castellonenques en el seu patronat, arribant a ser la fundació universitària amb major nombre de patrons en el territori nacional. En la seua obstinació per consolidar la unió entre l'UJI i l'empresa, la Fundació va desenvolupar iniciatives capdavanteres com el programa de pràctiques extracurriculars l'any 1994 o el més recent programa de beques per a titulats i titulades universitaris.

De Mesa ha projectat sempre el seu perfil tecnòleg i visionari en totes les iniciatives que ha desenvolupat la Fundació, des d'impartir el primer seminari a Castelló sobre Internet l'any 1995, a desenvolupar un dels primers portals de videocurrículum, implantar el projecte pioner «Campus Virtual» en 1997 o posar en marxa la formació a distància en temps real per videocomunicació o streaming, sent la FUE-UJI una de les entitats precursores en l'ús d'aquesta metodologia. En l'última etapa, Cipriano de Mesa va ser l'impulsor de l'oficina EuroFUE-UJI, creada en 2017 per a la gestió de projectes europeus i internacionals.

Gloria Serra, fins ara directora d'Administració i Adjunta a Gerència de la FUE-UJI, substitueix en el càrrec a Cipriano de Mesa, que va accedir a la gerència de la Fundació des del mateix moment de la seua creació.

La nova gerent de la Fundació, Gloria Serra, és diplomada en Empresarials i llicenciada en ADEM, experta en gestió economicofinancera i comptable amb més de 20 anys d'experiència en l'àmbit de les fundacions i de la universitat. És presidenta de l'Associació Networking Directivas Castelló, vocal de la Junta Directiva de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, vocal de la Junta Directiva del Consell Empresarial de Castelló, membre de la Comissió Econòmica de la CEV, membre de la Comissió d'Educació i Formació de la CEOE i membre del Servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions