La Fundació Isonomia i la catedràtica Cristina Botella reben el reconeixement de les Corts Valencianes en la commemoració del Dia de la Dona Les Corts Valencianes homenatgen 10 dones i col·lectius que defensen la igualtat

01/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Isonomia i la catedràtica de Psicologia Clínica de la Universitat Jaume I Cristina Botella han rebut l’homenatge que la Comissió d’Igualtat i Polítiques LGTBI de les Corts Valencianes atorga a dones i col·lectius que defensen la igualtat amb motiu de la celebració del 8 de març. L’acte, en què s’ha reconegut el treball realitzat en l’àmbit de la igualtat a 10 dones i col·lectius, ha tingut lloc a l’Andana del Palau dels Borja de les Corts Valencianes.

La rectora de l’UJI i presidenta de la Fundació Isonomia, Eva Alcón, ha agraït a les Corts Valencianes aquest reconeixement i ha recordat el treball conjunt que des d’Isonomia es desenvolupa en matèria d’igualtat de gènere i contra les violències masclistes. Alcón també ha destacat que aquests reconeixements públics a dones i entitats són un pas important, però encara queda molt de camí per recórrer. «És fonamental no recular ni un metre. Hem de continuar reivindicant la igualtat com a pilar bàsic de la nostra societat, com a primer element irrenunciable de justícia social», ha afegit.

Per la seua part, Cristina Botella ha agraït el reconeixement i ha animat les dones a aconseguir els seus objectius: «Plantegeu objectius que us interessen i, si és possible, que us apassionen, i lluiteu per ells. No tingueu mai por, no hi renuncieu. Us assegure que amb esforç i amb tenacitat els aconseguireu». Botella també ha recordat que s'ha dedicat al que més li agrada: estudiar i investigar, el que li ha permès aconseguir assoliments com ser la primera dona catedràtica de la Universitat Jaume I i liderar un equip de persones com LabPsiTec, que ha participat en més de 50 projectes d'investigació, nacionals i internacionals.

A més de la Fundació Isonomia i Cristina Botella, també han sigut guardonades la jurista i catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de València, Remedios Sánchez; la periodista de Levante-EMV Julia Ruiz; la doctora en Economia i activista feminista Carmen Castro; la llibrera i jutgessa de pau de Benilloba Celia Ibáñez; l’empresària i ramadera ecològica Eva Carrillo; Reme Lloret del portal feminista e.mujeres d’Altea, i la responsable del departament financer d’Anexa Logística de València, Amparo Morell.

Imatges: Generalitat Valenciana

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions