Jorge Alonso Senent: «L'anàlisi dels estats financers genera valor en les empreses»

20/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Jorge Alonso Senent, soci director en l'empresa Janus Management, ha assegurat a la Universitat Jaume I que l'«anàlisi dels mercats financers és una eina poderosa en la pràctica de la vida empresarial que permet la generació de valor en les empreses» perquè la seua aplicació en tres fases (diagnòstic, projecció i gestió d'indicadors) «posa en context la realitat d'una empresa».

El consultor independent en empreses multinacionals i familiars ha impartit la conferència «L'anàlisi dels mercats financers. Una visió pràctica», dins de les activitats de la Càtedra AECA Carlos Cubillo de Comptabilitat i Auditoria de la Universitat Jaume I de Castelló, amb la presència d'alumnat i professorat de les àrees de comptabilitat i finances de l'UJI.

«Aquesta anàlisi –ha comentat– possibilita definir els objectius de balanç i compte de resultats a aconseguir, basant-se en informació històrica de la mateixa empresa i en dades d'altres competidors; i usar els indicadors definits, per a mesurar i gestionar les accions concretes, a tots els nivells de l'entitat, que s'hagen decidit adoptar per a aconseguir arribar als objectius des de la situació inicialment diagnosticada».

L'especialista en negociació bancària i formació de personal ha indicat també que l'ús de l'anàlisi dels estats financers, possibilita alinear la visió comptable de l'empresa amb la pràctica de la gestió empresarial, en totes les seues àrees.

La Càtedra Carlos Cubillo de Comptabilitat i Auditoria (AECA) té com a objectiu potenciar el desenvolupament científic sobre comptabilitat i auditoria, així com fomentar els contactes i intercanvis de coneixements entre experts de l'àmbit acadèmic i empresarial, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions