Castelló facilita la recàrrega del bo de bus i TRAM a través de l'app i bancades de Bicicas

21/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Recarregar la targeta de bus i TRAM és, des d'avui, una mica més fàcil i còmode. L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat, ha activat la recàrrega a través de l'app Bicicas i les 59 bancades distribuïdes per tota la ciutat, de manera que els usuaris i usuàries ja poden sumar viatges de bus i TRAM a cop de clic. Aquesta modalitat se suma als 60 punts autoritzats ja existents «amb el que ampliem la xarxa de recàrrega perquè usar el transport públic a Castelló siga una opció encara més còmoda i accessible», segons ha destacat l'alcaldessa Amparo Marco.

Es tracta d'un servei que entra en vigor a partir del 20 de febrer de 2019, i que estarà actiu les 24 hores del dia tot l'any, a excepció de la setmana de Magdalena quan el servei de Bicicas roman sense activitat. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat aquesta iniciativa al costat del regidor de Mobilitat, Rafa Simó; el vicerector de Campus i Vida Saludable de l'UJI, Rafael Mayo; i la portaveu del Consell de l'Estudiantat de l'UJI, Laura Alcaide.

Aquesta ampliació de les possibilitats de recàrrega dels bons de bus i TRAM se suma a més d'una desena d'accions per a fomentar el transport públic en els desplaçaments urbans per Castelló «amb l'objectiu de promoure una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, amb les persones i amb la seguretat viària». Així ho ha explicat Amparo Marco, qui destaca que «l'ús de les noves tecnologies pretén acostar el bus i TRAM a un major nombre d'usuaris per a seguir incrementat el nombre de viatges que es realitzen amb autobús i TRAM i que va superar la barrera dels set milions de desplaçaments durant 2018».

Aquest nou sistema de recàrrega a través de Bicicas suposa un salt qualitatiu, especialment entre la comunitat universitària. L'UJI passarà de no tenir punts de renovació de títols de transport a comptar amb sis possibilitats diferents, cinc bancades dins del mateix campus i una altra en l'avinguda de Sos Baynat.

El vicerector de Campus i Vida Saludable, Rafael Mayo, ha agraït a l'Ajuntament de Castelló i l'empresa que porta el servei aquesta nova funcionalitat que «facilita la recàrrega dels abonaments de transport a la comunitat universitària, especialment a l'estudiantat», perquè aferma «l'aposta pel transport públic».

Per part seua, el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha subratllat que «els resultats d'aquest any, juntament amb la creació de noves línies d'autobús, la millora de freqüències, l'ampliació de serveis, el bitllet únic en tot el terme municipal i, com no, la iniciativa que venim presentant avui, demostren l'aposta del Govern municipal per convertir autobús i TRAM en un transport alternatiu als vehicles privats a motor en els desplaçaments urbans». La possibilitat de fer-ho, a més, a través de Bicicas també és una aposta per fomentar la intermodalitat.

Finalment, la portaveu del Consell de l'Estudiantat, Laura Alcaide, ha assegurat que aquests punts de recàrrega permetran «usar més els serveis públics de transport de la ciutat de Castelló, perquè afavoreix a l'estudiantat i a la resta de la comunitat universitària la recàrrega i pagament de les targetes».

Recàrrega del bo

El procediment de recàrrega és senzill. El primer pas és disposar de l'aplicació Bicicas en el mòbil. Una vegada descarregada, es prem l'apartat ‘Móbilis’ (no es requereix registrar-se com a usuari de Bicicas) i només cal seguir els passos que indica la pantalla: introduir el número de la targeta de transport públic i seleccionar el bo que es desitge entre els quatre disponibles: Bono 10 (8,2 €), Bono Jove 10 (6,2 €), Bono 30 Jove (25,5 €) i Bono 30 (30 €).

Una vegada triat el paquet de viatges, s'introdueixen les dades de pagament i posteriorment, es prem el botó verd ‘Adquirir títol’. Per a finalitzar el procés de recàrrega, la persona interessada haurà d'acostar-se a una bancada Bicicas i acostar la seva targeta Móbilis a la pantalla. Després de passar la seva targeta correctament, accedirà al menú de Móbilis en el qual se li permetrà fer dues operacions: ‘Informació de targeta’ i ‘Carregar targeta’. Prement aquesta segona opció, ja només caldrà tornar a acostar la seva targeta Móbilis al lector perquè l'operació es realitze amb èxit

Es poden consultar els pagaments realitzats seleccionant l'opció ‘Pagaments Mobilis’ situada en la part inferior de la pàgina d'inici de l'app. Si l'usuari/usuària se ha equivocat comprant el bo i vol cancel·lar-lo, pot fer-lo clicant sobre el bo que vol cancel·lar en el mateix apartat del llistat de pagaments si àdhuc segueix amb l'estat de ‘pendent’.

Imatges de la presentació i posada en marxa

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions