L’UJI edita un nou número de la revista «Asparkía. Investigació Feminista» sobre la identitat masculina

04/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano acaba de publicar el número 35 de la revista acadèmica Asparkía. Investigació feminista, sota el títol «Ser home en temps d'incertesa: repensant la identitat masculina».

Aquest monogràfic editat pels professors Joan Sanfélix Albelda, de la Universitat de València, i Antonio López Amores, de la Universitat Jaume I, ofereix una mirada multidisciplinar sobre les masculinitats.

La masculinitat com a concepte analític sembla estar de moda. Proliferen reflexions en els mitjans, es publiquen llibres, s'organitzen activitats i, fins i tot, jornades i congressos. Tot això funciona com a element intensificador de l'interès despertat entre diferents àmbits d’allò social i mediàtic per a conèixer què passa amb els homes en els moments actuals d'incertesa social generalitzada. A més, els temps actuals cal concebre'ls, i més si es parla de la identitat masculina com a identitat de gènere, des de l'eclosió i visibilització de les reivindicacions feministes de la ja anomenada «quarta onada» que s'estan donant a escala global i de manera significativa en el territori.

Cal assenyalar que les imatges que composen aquest monogràfic són de l’artista Claudia de Vilafamés, qui realitza una proposta artística des del realisme.

Enllaç a la revista: http://www.e-revistes.uji.es/index.php/asparkia/issue/view/268/showToc

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions