Els companys i companyes del professor Joan Francesc Mira li reten homenatge a l’UJI amb motiu del seu vuitantè aniversari

25/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La seu de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i el Departament de Filologia Romànica i Cultures Europees de la Universitat Jaume I de Castelló van organitzar un acte divendres 22 de novembre a la Facultat de Ciències Humanes i Socials per retre homenatge a la figura del professor i escriptor Joan Francesc Mira amb motiu del seu vuitantè aniversari.

L’acte, del qual l’homenatjat no era coneixedor fins que no es va iniciar l’activitat, va comptar amb una xarrada del mateix Mira, una revisió de les aportacions crítiques que s’han fet sobre la seua obra, una lectura de cartes de felicitació i, com a colofó, un recital de l’Odissea a partir de la traducció de l’escriptor. En aquesta part, el famós guitarrista Toti Soler va acompanyar les declamacions de Cinta Massip en una mostra de les cadències versals i estil sublim que Mira ha aconseguit aportar a la versió catalana del clàssic grec.

Entre els companys i companyes assistents l’esdeveniment hi havia el director de seu de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Adolf Piquer, el secretari del Departament de Filologia Romànica i Cultures Europees, Rubén Montañés, amics de l’homenatjat i representants d’organitzacions culturals com ara el Pen Club i Acció Cultural. També per sorpresa va estar present la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, que es va encarregar d’adreçar unes paraules a les persones assistents.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions