Catorze alumnes participen en el curs de recerca d’arxius i fons de la Segona República, la Guerra Civil i el Primer Franquisme a l’UJI

29/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Catorze alumnes participen en el curs de formació continuada «Arxius, fonts i metodologia per a investigar la Segona República, la Guerra Civil i el Primer Franquisme» organitzat per la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana, coordinada per la professora de l’UJI, Rosa Monlleó.

La formació, que es va iniciar el dilluns 25 de novembre i finalitza el 18 de desembre, consta d’11 sessions equivalents a 32 hores de formació. L’alumnat prové, principalment, dels Graus en Història i Patrimoni, Geografia i Història i Humanitats, però també hi ha estudiantat del Graus en Mestre.

L’objectiu d’aquest curs és apropar a l'estudiantat en les diferents hipòtesis entre historiadors sobre els períodes de la Segona República, la Guerra Civil i el Primer Franquisme, i els mètodes d'investigació. A més, permet conèixer les fonts principals per a investigar sobre aquests períodes i com utilitzar internet per a localitzar-les; familiaritzar-se amb els arxius per a la recerca dels períodes esmentats, tant a nivell del País Valencià, com d'Espanya i Europa; i l’actualització bibliogràfica sobre els últims estudis publicats sobre aquests períodes.

El professorat està integrat per José Miguel Santacreu Soler (UA), Rosa Monlleó Peris (UJI), Pelai Pagès i Blanch (UB), Ricard Camil Torres Fabra (UV), Vicent Sampedro Ramo (UV), Vicent Grau Reig (UJI), Víctor Vilanova Candau (UJI), Alfredo Fornas Pallarés (UJI), Eva Alcón Sornichero (UJI).

La Càtedra interuniversitària es va crear el 2017 i en ella participen la Universitat Jaume I (UJI), la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat de València (UV) i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana.  El principal objectiu de la Càtedra és afavorir la posada en comú i generar noves sinergies que permeten avançar en el coneixement i la difusió del període històric que comprèn des de la proclamació de la Segona República fins a l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, el 10 de juliol de 1982.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions