El curtmetratge «Sushi» produït per dos egressats de l'UJI és seleccionat com a candidat als Goya

13/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El curtmetratge de ficció Sushi de la productora valenciana Mammut, escrit i dirigit pel madrileny Roberto Martín Maiztegui, i protagonitzat per Francesco Carril i Ángela Boix, ha sigut elegit per l'Acadèmia de Cinema entre els quinze millors curtmetratges de l'any per a optar al Goya de la seua categoria.

Mammut, productora valenciana establerta en el Port de Sagunt, és un projecte d'Alberto Tortes (Onda, Castelló, 1990) i Álvaro Díaz (Port de Sagunt, 1989), els quals van realitzar els seus estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Jaume I de Castelló.

Sushi parla de l'amor com a decisió personal, de l'amor com a militància. Conta la història d'una lluita, la d'una parella en crisi, que es danya i es reinventa a través de les paraules, que dialoga asseguda cara a cara en un pla seqüència de 15 minuts. Aquest curt ha obtingut diversos guardons fins ara, com el Premi a millor actor per a Francesco Carril en el Concurs iberoamericà de curtmetratges Versión Española-SGAE; premi a la millor actriu per a Ángela Boix, i millor guió en el Festival Cortogenia, i premi al millor projecte de curtmetratge en el Festival de Medina del Campo.

El film ha estat possible gràcies al suport de la Setmana de Cinema de Medina del Campo, Movistar, la Comunitat de Madrid, La Peixera i Marvin and Wayne, que s'ha encarregat de la seua distribució.

El 17 de novembre a les 21.30 hores es realitzarà una projecció en l'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques. 

Alberto Tortes i Álvaro Díaz, a través de la productora Mammut, també han treballat en la producció de reeixits curtmetratges com l'esmentat Sushi o Ráfagas de vida salvaje de Jorge Cantos, rodat íntegrament a Elda (Alacant), guanyador de la Setmana del Curtmetratge de la Comunitat de Madrid i present en festivals internacionals com el del Caire o Rio de Janeiro. També són responsables de videoclips de bandes com Novedades Carminha, Xoel López, Rayden o Blas Cantó.

Paral·lelament, formen part de l'equip de producció de 30 monedas, la nova sèrie d'Álex de la Iglesia, i han treballat en produccions tan reeixides com Mientras dure la guerra d'Alejandro Amenábar, La Llamada de Javier Calvo i Javier Ambrossi, Perfectos desconocidos d'Álex de la Iglesia o Yucatán de Daniel Monzón.

Més informació: www.somosmammut.com/sushi

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions