L’UJI aborda l’impacte de la transformació digital en la divulgació científica i en l’impuls a la ciència ciutadana

25/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, ha reivindicat el paper de la transformació digital als campus per a potenciar la transferència de ciència i tecnologia a la societat així com facilitar l’emprenedoria en la tercera sessió de diagnòstic i anàlisi del Pla UJI Digital, que ha abordat l’impacte d’aquesta transformació digital en la divulgació científica, l’open science i la ciència ciutadana. En la taula inaugural també han participat el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i el comissionat de la rectora per a la coordinació del Gabinet i l’Impuls Digital, Francesc Esteve.

La jornada s’ha centrat en analitzar com la transformació digital incideix directament a l’àmbit de la investigació. La rectora ha argumentat que en un món on cada dia està més present l’anàlisi d’indicadors bibliomètrics i de producció científica i on cada vegada més es parla d’open science i de ciència ciutadana «hem de saber quins són els reptes i com hem de gestionar-los». Així mateix, Alcón ha agraït Fermín Serrano, comissionat per a l'Agenda 2030 del Govern d'Aragó, la seua presència a Castelló per a compartir la seua experiència en el disseny del Llibre Blanc de Ciència Ciutadana amb els assistents a la jornada. «Conéixer bones pràctiques d'altres institucions és clau per a guiar els nostres avanços», ha subratllat la rectora.

Per la seua part, el comissionat de la rectora per a la coordinació del Gabinet de Rectorat i l’Impuls Digital, Francesc Esteve, ha exposat la importància de «fer una mirada compartida sobre com està l’UJI davant d’aquests nous reptes en l’àmbit de la investigació. No només una mirada compartida sinó també una definició de possibles accions que hauríem de fer com a Universitat en aquest àmbit». També ha reiterat que «sense la participació aquest projecte de disseny compartit del que serà el Pla UJI Digital no tindria sentit».

L’increment del valor de la divulgació científica en la xarxa, la difusió de la investigació de la Universitat a través de les xarxes socials o la identitat digital del personal investigador són alguns dels temes que s’han abordat al llarg de la sessió.

Vídeo

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions