UJI-encultura impulsa la creació de la primera Escola Rural d’Emprenedoria Social que s’instaurarà a Benlloc

30/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i Benlloc han posat en marxa la primera Escola Rural d’Emprenedoria Social, a través de la convocatòria de projectes culturals UJI-encultura del Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, amb l'objectiu de crear un espai de comunicació entre el món rural i l’urbà a través de persones emprenedores.

És un projecte experimental que busca possibilitar el naixement de nous projectes i empreses que fomenten la creació de llocs de treball per al desenvolupament de la comarca. Els reptes principals en els quals es basa la creació de l’escola són frenar el despoblament i atraure més habitants als municipis a través de projectes d’innovació socioeconòmica i tecnològica des del saber local i la igualtat social.

En paraules del director de la plataforma de canvi social Nittúa, que lidera el projecte, «l’Escola ajudarà a potenciar els valors socials i ambientals com a eix de construcció del territori, aportarà un espai de convivència i de relació entre el món urbà i el rural i compartirà el desenvolupament de projectes d’emprenedoria que generen ocupació i activitat econòmica i que donen suport a la lluita contra la despoblació» i per això és primordial la participació del territori.

També participen en aquest projecte Orpesa, Cabanes, Serra d’En Galceran, Torreblanca, la Torre d’En Domènec, Vall d’Alba, Vilanova d’Alcolea i Benicàssim a través del Pacte Territorial per l’Ocupació. Encara que la primera Escola estarà situada a Benlloc, per la seua privilegiada posició entre les poblacions de l’interior més despoblades i les de la costa que estan en la situació inversa, es pretén replicar a altres municipis de la mateixa comarca i la resta de l’Estat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions