Una estudiant de l'UJI participarà en la final del programa d'emprenedors Trep Camp a Los Angeles

16/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'estudiant de la Universitat Jaume I Maria E. Zapata ha arribat a la final del programa Trep Camp amb la seua proposta de negoci Ku’Mi, un projecte sostenible basat en tecnologia capdavantera de reciclatge i liderat per un equip internacional i interdisciplinari. La vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, i la directora de la Càtedra INCREA, María Ripollés, han rebut l'alumna abans que assistisca a la final que se celebrarà a Los Angeles.

Ku’Mi té com a objectiu reciclar els pneumàtics de cotxe separant els tres materials que els componen: fibra de carboni, cautxú i ferro. Amb aquests materials es pretén fabricar rajoles i utilitzar-los en la construcció. Aquestes rajoles de cautxú posseeixen unes propietats que els fan millors a nivell acústic, tèrmic i impermeable. A més, és una rajola que aguanta molt millor les ones sísmiques.

Trep Camp és un programa de formació centrat en desenvolupar les competències emprenedores que compta amb el suport de Santander Universitats, a través de beques que cobreixen la formació durant tres setmanes en una de les seus als Estats Units, Mèxic o Regne Unit, en les quals els participants tenen l'oportunitat de vincular-se als principals ecosistemes d'innovació i emprenedoria.

Els estudiants seleccionats per a participar en Trep Camp reben una formació online prèvia sobre treball en equip, lideratge i emprenedoria durant quatre setmanes. Posteriorment, es proposen uns reptes socials perquè l'estudiantat trie tres. En aquest cas, l'alumna de l'UJI va triar reciclatge, Internet en la tecnologia i sostenibilitat de les persones majors i, a partir d'aquesta elecció, ha treballat tant de manera individual com amb altres companys fins a formar un equip. Concretament, l'equip de la Maria E. Zapata està format per quatre estudiants mexicans i una alumna argentina.

Després de la formació, els diferents equips han realitzat un curs de tres setmanes a Boston. A partir d'aquest curs, l'equip ha superat la primera fase que consistia en fer un pitch i obtenir el major nombre possible de likes o vots a les xarxes socials; la segona fase consistia en la presentació d'un pitch davant uns inversors qui decidien qui eren els millors i així han arribat a la fase final. Aquesta última fase, en la qual competiran els cinc equips finalistes, tindrà lloc el dia 21 d'octubre a Los Angeles dins de la fira 4 Years From Now (4YFN), que reuneix l'ecosistema emprenedor dels Estats Units. Els equips presentaran la idea davant un grup d'inversors i la idea guanyadora rebrà un premi de 10.000 dòlars.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions