La rectora de l'UJI assegura que la col·laboració entre institucions, la retenció i atracció de talent i la inversió en ciència són claus per a la innovació

04/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Hotel Jaime I de Castelló ha acollit la quarta edició de la Jornada Internacional d'Innovació organitzada per El Periódico Mediterràneo i Simetria, amb la col·laboració d’UBE.

La presentació de la jornada ha sigut a càrrec del director d'El Periódico Mediterráneo, José Luis València; l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón.

La rectora de l'UJI ha assenyalat que «la innovació és fonamental per al creixement i prosperitat de les empreses i per a la transformació social del nostre territori». En aquest sentit, Alcón ha apostat per una major col·laboració amb l'administració pública com a clau per a bastir ponts entre la universitat i l'empresa i ha destacat el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de l'UJI, Espaitec; l'Institut de Materials Avançats; l'Institut de Tecnologia Ceràmica; l'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge o el de Plaguicides i Aigües, així com la Fundació Universitat- Empresa com a exemples de col·laboració i d'impuls a la innovació des de la Universitat. «Cal intensificar la col·laboració entre institucions, la complicitat amb el teixit productiu, així com la retenció i atracció de talent i la inversió en ciència per a millorar en la generació i transferència de coneixement i en innovació», ha afirmat.

En aquesta edició, la jornada ha comptat amb cinc experts que han aportat la seua visió i experiència laboral sobre el futur de la investigació, desenvolupament i innovació del teixit empresarial castellonenc per a millorar la competitivitat en els seus respectius sectors, entre ells el gerent de la Fundació General de l'UJI i director de gestió de Espaitec, Juan Antonio Bertolín. Així mateix, també ha participat l'expert en innovació internacional, Alfons Cornella; el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche; el director general d'I+D+i de BECSA (Grup Simetria), Francisco Vea, i el president de UBE Corporation Europe SAU, Bruno de Bièvre.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions