El projecte CAUPROTECT busca idees per al disseny d'un protector cranial El termini per presentar les propostes finalitza el 31 d’octubre

14/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte CAUPROTECT, fruit del conveni de col·laboració signat per l'UJI, la Fundació Sergio García i l'Associació Escola El Cau, busca idees per al disseny d’un protector cranial amb l'objectiu d'evitar lesions als usuaris i usuàries que pateixen esvaïments sobtats o crisis epilèptiques.

CAUPROTECT és un projecte d'investigació desenvolupat a través d'un equip multidisciplinari dels departaments d'Enginyeria Mecànica i Construcció, i Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny de l’UJI, sota la coordinació tècnica del professor José Vicente García, que té com a objectiu dignificar i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de la concepció, desenvolupament i disseny d'un protector cranial no invasiu i reutilitzable que els protegisca davant les caigudes produïdes per la seua inestabilitat o per crisis epilèptiques i del risc de patir un traumatisme cranioencefàlic (TCE).

Encara que el focus principal d'aquest projecte d'investigació se centra en persones amb discapacitat amb una necessitat de suport generalitzada, el desenvolupament del dispositiu beneficiarà qualsevol persona amb un alt risc de patir un traumatisme cranioencefàlic (TCE), ja siguen persones majors, xiquets, esportistes, etc.

Les propostes es poden presentar fins al 31 d’octubre i poden participar estudiants o joves professionals del disseny i l'enginyeria, amb edats compreses entre els 18 i 35 anys. La participació serà individual o en equips formats per un màxim de 4 persones. Així, s'estableix un primer premi, dotat en 2.500 €, i dues mencions honorífiques, dotades en 200 € cadascuna.

El jurat, que s'encarregarà de la valoració de les propostes una vegada finalitzat el termini, estarà format per professionals de diferents àmbits: José Vicente García Ortiz, coordinador tècnic de CAUPROTECT i professor de la Universitat Jaume I, equip investigador de l'UJI participant del projecte; Alba i Juan Rodríguez, psicòlegs especialitzats en pacients amb TEA i educadors de l'Associació Escola El Cau de Castelló de la Plana; Sergio i Víctor García, de la Fundació Sergio García; i Ana del Villar, neuròloga de l'Hospital General de Castelló.

Bases del concurs

Vídeo 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions