L'associació universitària Positiva't presenta el projecte «Gratitud» en el Dia Internacional de l'Agraïment La iniciativa impulsada per estudiantat i antic alumnat de l'UJI pretén divulgar els beneficis que aporta la gratitud i promoure la seua aplicació

14/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  projecte-gratitud Dia_Inter_Agradecimiento_DLL26_in

    FOTO: Damián LLorens

La Universitat Jaume I ha celebrat el Dia Internacional de l'Agraïment amb un acte de l'Associació de Psicologia Positiva (Positiva't), en el qual s'ha presentat el projecte «Gratitud» i la campanya informativa «Agradece», per al foment i ús dels fulls d'agraïment en el sistema sanitari espanyol. 

L'acte ha comptat amb la presència de la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester; la directora general d'Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana M. Ávila, i el president de l'Associació Positiva't, Jesús Pelluch.

Pelluch ha presentat el projecte «Gratitud», que té com a objectiu divulgar els coneixements i investigacions realitzades en el camp de la psicologia positiva sobre els beneficis que aporta la gratitud, promoure la seua aplicació en l'àmbit laboral, personal i social, i conscienciar sobre l'impacte positiu, pel que fa al benestar psicològic, que genera mostrar gratitud. 

En el marc d'aquest projecte, ha explicat que s'ha llançat a escala nacional la campanya de conscienciació «Agradece», centrada en el context sanitari. La campanya pretén donar a conèixer a la ciutadania l'existència d'aquests fulls d'agraïment, en quines comunitats autònomes estan presents i convidar-los fer-ne ús. La campanya també inclou vídeos promocionals, cartelleria impresa, contingut en xarxes socials i una web especialitzada (http://agradece.es) amb tota la informació d'interès.

La vicerectora ha felicitat l'associació per aquesta iniciativa, gestada per estudiantat i antic alumnat de l'UJI, i ha destacat, a més de l'enginy i originalitat del projecte, «el rellevant servei que presta a la societat en un moment en el qual és molt necessari reprendre valors i comportaments bàsics. Necessitem que la gratitud, igual que altres valors com la tolerància, la prudència o la confiança, tornen a l'escena social amb el protagonisme que mereixen», ha afirmat.

Per la seua part, Ana María Ávila ha assenyalat que, en l'àmbit sanitari, on hi ha molta pressió i hi ha hagut moltes retallades, el treball tira endavant per l'esforç professional i humà, per la qual cosa «a vegades és necessari parar-se a agrair perquè veure-ho expressat t'ajuda a ser millor persona i professional». En aquest sentit, ha presentat algunes xifres de les aportacions dels ciutadans a través del Servei d'Atenció i Informació al Pacient. Concretament, en 2017 s'han registrat més de 13.000 agraïments a la Comunitat Valenciana, especialment en els serveis de Medicina Familiar, Medicina Interna, Ortopèdia-Trauma, Obstetrícia i Cirurgia General.

Finalment, el degà de la Facultat de Ciències de la Salut també ha recalcat la importància que té aprendre a valorar el treball dels altres i saber expressar gratitud. «L'objectiu d'aquesta acció és molt rellevant, és aqueixa mirada positiva respecte al que fem les persones i el que podem esperar els uns dels altres. En l'àmbit sanitari és molt important perquè els professionals a vegades estan molt escassos de reforçadors socials i aquest projecte posa en relleu que les persones donem el millor quan els altres ho valoren i ho agraeixen», ha apuntat.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions