La professora de l’UJI Ana Vernia participa en el V Congrés Nacional i III Internacional de Conservatoris Superiors de Música

21/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La professora de Didàctica de l'Expressió Musical i vicedegana del Grau en Mestre/a d’Educació Primària, Ana M. Vernia, ha participat en el V Congrés Nacional i III Internacional de Conservatoris Superiors de Música, que s'ha celebrat a Pamplona, organitzat per la Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol (SEM-EE), entitat de la qual també és presidenta. 

En la inauguració d'aquest congrés, Vernia ha destacat la necessitat de treballar conjuntament amb els diferents nivells i contextos educatius, perquè l'educació musical arribe a la societat sense cap tipus d'exclusió. Per la seua banda, Julio Escauriaza, director del Conservatori de Pamplona, ha assenyalat la importància d'aquest congrés, on per fi es reuneixen docents d'escoles de música, conservatoris, universitats, educació infantil, primària, secundària i també es reconeix l'àmbit no formal.

Teresa Català, Premi Nacional de Composició 2017, va ser l'encarregada d'impartir la conferència inaugural del congrés, una ponència en la qual va recórrer tots els perfils de l'educació musical, assenyalant la deixadesa institucional que hi ha hagut en determinats moments de la història i quina és la situació en el moment actual. 

Les taules de debat es van dividir en universitats, associacions i docència, plantejant nous reptes i manifestant la necessitat d'una Llei que regule l'Educació Artística, entenent aquesta com una necessitat educativa i de sostenibilitat i impacte social.

Més de 70 comunicacions i els pòsters científics van omplir les sales del gran Conservatori, entremesclant-se amb actuacions musicals d'alumnat i professorat. Es van presentar projectes d'innovació, treballs de recerca, propostes, tallers i simposis. Entre les conclusions a les quals es va arribar, cal destacar el compromís de l'alumnat dels centres superiors, i la gran responsabilitat que avui tenen les universitats, per a formar i educar grans mestres, sensibles a les humanitats.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions