El professor García-Esparza és nomenat membre de l’International Committee on Historic Towns and Villages

05/12/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor de la Universitat Jaume I Juan A. García-Esparza, director de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló, ha sigut nomenat membre de l’International Committee on Historic Towns and Villages (CIVVVIH), grup de treball especialitzat en ciutats i pobles històrics de l’International Council on Monuments and Sites (ICOMOS).

Doctor en Patrimoni Cultural per la Universitat de València (2011), el professor García-Esparza va obtenir diverses beques com a investigador predoctoral (2003-2006) en l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i va cursar estudis de Màster en Patrimoni Cultural en la Universitat de València (2007-2008). El Projecte Final de Màster va ser premiat en els premis Europa Nostra l'any 2009 amb la publicació Barraques del litoral Mediterrani. Catàleg de València i els seus voltants. Dos anys més tard va defensar la seua tesi doctoral en la mateixa universitat. En 2008 va accedir com a professor al Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció de la Universitat Jaume I de Castelló.

Ha participat en nombrosos projectes de recerca relacionats amb el patrimoni arquitectònic i la rehabilitació energètica en edificació. Dels resultats d'algun dels projectes i contractes de recerca dirigits ha obtingut diverses publicacions científiques d'alta indexació en el seu àmbit, una patent (2013) i un premi nacional (2015). La recerca que actualment està duent a terme segueix unes directrius iniciades amb la tesi doctoral amb la finalitat d'aconseguir noves perspectives en el camp del patrimoni arquitectònic i industrial. Actualment està treballant en l'anàlisi de xicotets centres històrics de Castelló com a director de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló (2015-2019).

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions