Maria Vallet destaca com la investigació en el camp dels nanomaterials millora la qualitat de vida de les persones

08/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Maria Vallet Regí, catedràtica de Química Inorgànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid i Premi Rei Jaume I 2018 d'Investigació Bàsica, va realitzar el dilluns passat la tercera ponència del cicle de conferències de la Càtedra Ciutat de Castelló de la Universitat Jaume I a l'edifici del Menador espai cultural.

La professora Vallet, doctora honoris causa per l'UJI, va parlar sobre la investigació i desenvolupament en el camp dels nanomaterials i les diferents línies d'aplicacions des de les noves tecnologies de la comunicació, l'arquitectura, la ceràmica o el sector de la salut.

En la conferència, titulada «Nanotecnologia en el nostre dia a dia», Maria Vallet va destacar que l'avançament en la investigació de nanomaterials ha permès a la nostra societat evolucionar des de grans computadores o enormes telèfons mòbils, fins a memòries USB que tenen una capacitat de magatzematge molt gran o dispositius mòbils de format reduït que permeten comunicar-nos de moltes formes distintes.

A més, la catedràtica va comentar que l'ús de nanomaterials aplicats a la farmàcia i la medicina, ha permès el disseny d'antibiòtics específics i fer tractaments mèdics més localitzats, que aconsegueixen que no es vegen afectats altres parts de l'organisme, sinó només la part danyada. Va incidir en la gran despesa que suposa el disseny d'un nou fàrmac, que tarda entre 7 i 20 anys a arribar al mercat, i «la inversió dinerària a realitzar equival, més o menys, al cost de sis avions Airbus», va dir la professora.

Finalment, Maria Vallet va exposar altres exemples d'ús dels nanomaterials, com per exemple en el disseny de nanoestructures a partir del grafè per a reforçar estructures arquitectòniques com ponts; o l'ús dels nanomaterials en la ceràmica aplicant una capa de nanopartícules perquè el taulell tinga, per exemple, un tractament antibaf, etc.

El Cicle de Conferències de la Càtedra Ciutat de Castelló continuarà dijous 8 de novembre amb la conferència d’Unai Ansejo, CEO d'Indexa Capital, sobre «La gestió automatitzada de carteres de fons d’inversió a Espanya» que tindrà lloc, a les 12.15 hores, a la sala de graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I.

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions