Compte enrere per a #Climathon, l’esdeveniment mundial contra el canvi climàtic que se celebra a Castelló

22/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Falta una setmana per a donar el tret d’eixida a Climathon. La seua segona edició a Castelló convoca als participants a gaudir de 24 hores ininterrompudes, posant a prova els seus coneixements de forma col·laborativa, i amb variades activitats formatives i d’oci paral·leles; tot açò en el Casal Jove del Grau de Castelló. Una cita ineludible per a aquells investigadors i investigadores, emprenedors i emprenedores, tècnics o estudiants, amb les ganes i la capacitat per a resoldre el desafiament proposat per l’organització, abordant la problemàtica del canvi climàtic a través de la innovació.

Després de la inscripció prèvia que tindrà lloc a les 10:00h, donarà començament la presentació de l’esdeveniment a las 10:30h i el llançament del desafiament. L’escollit per Climathon Castelló es basa a cercar solucions per a potenciar l’aiuguamoll de la marjal com a font generadora de recursos per a adaptar la ciutat a l’efecte del canvi climàtic. És urgent prendre mesures que mitiguen l’impacte del canvi climàtic en el Mediterrani, a causa de la gran dependència que tant la ciutat com tota la regió tenen de les aigües subterrànies per al subministrament urbà.

Després del llançament del desafiament, tindrà lloc una visita a la zona de la marjaleria amb bicicleta, per a contextualitzar l’entorn del desafiament proposat. A més, s’organizarà un dinar on els i les participants podran establir sinergies dins d’un ecosistema viu i col·laboratiu. Una vegada de tornada al Casal Jove, a las 15:30h començarà el primer repte, que versarà sobre energies renovables i gestió de l’aigua. Este s’iniciarà amb una “píndola d’innovació” dirigida per experts representants de la Universitat Jaume I, FACSA i Heliotec, seguida pel treball conjunt dels equips i la posterior posada en comú de les idees.

Després d’un descans, a las 17:30h, s’iniciarà el segon repte, que tractarà sobre planificació urbana: mobilitat i construcció, seguint el mateix esquema que el dut a terme en el repte anterior. Paral·lelament s’inicia el  Climathon infantil que es prorrogarà fins les 20:30h, on es desenrotllaran diferents activitats relacionades amb el canvi climàtic. Després del segon  repte, a les 18:45h, tindrà lloc un monòleg a càrrec de Vicent Pérez, que donarà pas a un nou repte.

Este tercer repte de Climathon Castelló tractarà sobre agricultura i alimentació. Després de la seua corresponent “píndola d’innovació”, treball per equips i posada en comú d’idees, els i les participants gaudiran d’una demostració culinària, un showcooking, on activament elaboraran el seu propi sopar, que tastaran mentre gaudeixen de la música en directe de Joy Ena.

El quart repte, que versarà sobre desenvolupament econòmic i turístic, es desenvoluparà a les 23:00h, finalitzant després de la corresponent posada en comú d’idees a les 00:15h. A partir d’este moment, els i les participants diposaran de tota la nit per a continuar el seu treball per equips, gaudint de dinàmiques de grup i d’una sessió de ioga a l’alba.

Després del desdejuni, a las 8:15h del matí del dissabte 27 d’octubre comenzarà la presentació de les solucions del desafiament per equips, clausurant l’esdeveniment amb el corresponent lliurament del premi a les 10:00h. El premi? L’equip guanyador presentarà la seua idea a les persones responsables de l’àrea de sostenibilitat i fons europeus de l´Ajuntament de Castelló, els qui valoraran la viabilitat del finançament de la mateixa.

El jurat ho compondran Carmen Vilanova, directora de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l´Ajuntament de Castelló; Sergio Chiva, director de la Càtedra FACSA-UJI d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua; Juan Ángel Lafuente, director de la Càtedra Ciutat de Castelló; així com Arianna Renau, José Segarra, Gil María Campos i Javier Climent en qualitat d’experts.

La segona edició de Climathon Castelló és un esdeveniment organitzat i coordinat per Ajuntament de Castelló, Càtedra FACSA-UJI d’Innovación en el Cicle Integral de l’Aigua i Càtedra Ciutat de Castelló, amb l’objectiu d’impulsar solucions i idees innovadores que convertisquen la marjaleria en un espai exemplar i generador de recursos. Poden trobar tota la informació de l’esdeveniment a través de l’etiqueta (hashtag) oficial #ClimathonCastellón.

Per a poder participar-hi tan sols han de registrar-se en: https://climathon.climate-kic.org/es/castellon-de-la-plana

Programa

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions