El Conservatori de Música de la Vall d'Uixó i l'UJI inicien un projecte al col·legi Sant Vicent Ferrer per a prevenir l'assetjament escolar

02/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Personal del Conservatori Professional de Música de la Vall d'Uixó i de la Universitat Jaume I de Castelló han iniciat al col·legi públic Sant Vicent Ferrer de la Vall d'Uixó el projecte «Albertina: un conte per a la prevenció i conscienciació de l'assetjament escolar», una idea de José A. Rebollar, del conservatori valler, amb la col·laboració didàctica i pedagògica de la professora Ana M. Vernia, els textos de la investigadora Maribel Rocafull i l'assessorament en la part de dansa de Toni Aparici i Aquilino Abad.

El projecte «Albertina: un conte per a la prevenció i conscienciació de l'assetjament escolar» és una eina que vol implicar tot l'alumnat, professorat, famílies i societat, al voltant d'una sèrie d'activitats adreçades a combatre aquesta tara de la nostra societat i que afecta a totes les edats. L'equip de recerca, format per Vernia, Rebollar i Rocafull, espera que les seues propostes tinguen una resposta positiva i es complisquen els objectius, de forma que repercutisca beneficiosament en la societat valenciana.

La primera reunió, celebrada al col·legi pilot d'aquesta iniciativa, ha captat l'interès pels resultats que se n'esperen. El projecte inclou formació i participació activa de tota la comunitat educativa. La directora del centre, Inmaculada Beltrán, ha mostrat el suport de tot l'equip docent, que comparteix la perspectiva de l'equip d'investigació que la millor manera de tractar aquests problemes socials és l'educació, i per tant, considera que «és una gran oportunitat per al col·legi ser el nucli de l'acció».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions