Més de 400 professionals participen en les activitats de la Càtedra Medtronic

18/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de la Universitat Jaume I tanca el seu segon any d'existència amb la realització, durant el curs 2017/2018, de set activitats formatives en les quals han participat més de quatre-cents professionals, amb l'objectiu de fomentar la seua formació quirúrgica, treballar en el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques i impulsar la recerca de nous materials i instrumentació en el camp de la cirurgia.

Entre les activitats formatives destaca l'organització de la I Jornada del Professorat Clínic en Medicina, el Segon Workshop Urooncològic: Càncer de Pròstata, noves edicions dels cursos d'immersió clínica en Cirurgia Ginecològica Oncològica i l'organització de la I Jornada sobre Infermeria i Carcinomatosi Peritoneal.

La Comissió Mixta de Seguiment de la càtedra, en la seua reunió anual, ha aprovat la memòria de les activitats realitzades durant el passat curs acadèmic i el programa d'activitats per al curs 2018/2019. Entre les novetats per al pròxim curs, destaca la creació d'un premi al millor treball de fi de grau de l'estudiantat de Medicina i un altre al millor treball de recerca en l'Hospital General Universitari de Castelló. En la reunió de la Comissió han participat Javier Sáenz, en representació de l'empresa Medtronic; Isabel García, vicerectora d'Estudis i Docència, i el doctor Antoni Llueca, director de la càtedra, en representació de l’UJI.

Creada el juliol de 2016, la Càtedra Medtronic va sorgir de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI i l'interès de l'empresa Medtronic per promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia, en col·laboració amb l'Hospital General Universitari de Castelló. La Càtedra és gestionada per la Fundació Universitat Jaume I-Empresa i és el nucli del projecte acadèmic Castelló School of Cancer Surgery (CSCS), vinculat al Grau en Medicina i al Màster en Ginecologia Oncològica de l’UJI, i en col·laboració amb la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica de l'esmentat hospital com a centre de referència.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions