La Llotja acull la presentació d'«Albertina: un conte per a la conscienciació i prevenció del bullying»

22/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Llotja del Cànem de la Universitat Jaume I ha acollit la presentació del projecte Albertina, un conte per a la conscienciació i prevenció del bullying, una iniciativa de José Antonio Rebollar, compositor i director del Conservatori Professional de Música de la Vall d'Uixó, que ha creat i coordinat el projecte; Ana M. Vernia, professora del Departament d'Educació de la Universitat Jaume I de Castelló, que n'ha fet la coordinació pedagògica, i Maribel Rocafull, funcionària del Servei d'Informàtica de l'UJI, que s'ha encarregat de l'adaptació del text i la narració. El projecte ha comptat també amb la participació de professionals com Toni Aparici i Aquilino Abad (dansa) i Carlos Díaz (dibuix).

Aquest projecte pretén convertir-se en una eina per a la prevenció de l'assetjament escolar i per a conscienciar la comunitat educativa. Es tracta d'un conte que compta amb totes les arts, i que, a través de la seua protagonista, aproparà joves, grans i menuts a la problemàtica de l’assetjament escolar i a la necessitat de créixer davant dels problemes, assumint responsabilitats i realitzant accions per a la superació. A partir de la participació de l'alumnat i el professorat implicat, es podran dur a terme diferents accions amb l'objectiu que tota la societat prenga consciència de la problemàtica i com les arts poden ser un camí i una via que cal tenir en compte.

A la presentació van assistir Macarena González (representant de la FAMPA Castelló) i Elena Vicente-Ruiz (diputada provincial de Benestar Social) que van valorar el projecte i la importància de donar suport a aquest tipus d'accions. Per la seua banda, José Antonio Rebollar va destacar que aquest projecte també compta amb el suport de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, on es farà l'estrena, i va mostrar la seua convicció que els participants no s'hi quedaran indiferents.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions