Vicent Partal: «El periodisme necessita passió intel·lectual i tenir un compromís amb les persones que et lligen» El Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura ha nomenat el periodista soci d’honor

18/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) ha nomenat com a soci d’honor el periodista Vicent Partal en un acte que s’ha celebrat a la Facultat de Ciències Humanes i Socials i que ha comptat amb les intervencions del president del CULC, Bartomeu Prior; el director del Centre d’Educació i Noves Tecnologies de l’UJI, Jordi Adell, i la periodista i professora de l’UJI, M. Josep Picó, a més del mateix Partal.

El president del CULC ha fet un repàs de les fites més destacades del director del diari digital VilaWeb i ha sigut l’encarregat de fer-li entrega de la distinció de soci d’honor.

Per la seua part, Adell ha destacat que «Partal és un pioner en l’ús de les noves tecnologies perquè es va avançar en entendre l’impacte que tindrien en el camp de la informació i el periodisme». Així mateix, ha posat en relleu el seu compromís en la defensa del català, la llibertat i la lliure circulació de la informació. En aquesta línia, Picó ha assenyalat que «és un periodista necessari i un referent per a la gent jove» per la seua qualitat, compromís i emprenedoria i per «tot el que ha fet per la nostra cultura i la nostra llengua».

Finalment, Vicent Partal ha apuntat en la seua intervenció que en el periodisme hi ha un element fonamental, que és l’ètica. «El periodisme necessita passió intel·lectual i tenir un compromís amb les persones que et lligen, perquè l’únic sentit del periodisme és fer palès a la societat quins problemes té i intentar obrir-li els ulls perquè actue», ha afirmat. Així, s’ha mostrat en contra de l’objectivitat, atès que «ningú pot ser imparcial perquè cadascú té uns valors, i aqueixos valors determinen com fem les coses. La mirada és molt important i no podem ser recipients passius de notícies». No obstant això, ha assenyalat que hi ha un límit en aquesta subjectivitat, els fets, i per això un periodista ha de ser precís i rigorós i ha de tenir honradesa.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions